Цървена звезда стана шампион на Сърбия


FUTBOL-TV

Цървена звезда стана шампион на Сърбия

Цървена звезда е шампион на Сърбия по футбол за седми пореден път. Четири кръга преди края на Суперлигата отборът на Владан Милоевич победи ТСК Бачка Топола с 2:1 (0:0) и води с недостижимите 14 точки, достатъчни за 35-ата титла в историята на клуба.

Безброй черни облаци над стадион "Райко Митич" и дъжд, който валеше през всичките 90 минути на мача, 27-ият шампионатен триумф на Цървена звезда бе разписан от африканския тандем Петер Оладжинка и Шериф Ндиае. Оладжинка се разписа първи в 55-ата, а централният нападател от Сенегал Ндиайе беше точен 15 минути преди края за 2:1 и шампионската победа.

Между тях Иван Милосавлевич вкара за гостите, но и неговият гол не беше достатъчен, за да избегнат поражението. Резултатът не отговаря точно на показаното на терена, най-вече заради блестящото представяне на вратаря на отбора от Бачка Топола Велко Илич. Момчето, което е на радара и на Звезда, блесна с шест спасявания само през второто полувреме. Но играта на гостите не беше достатъчна, за да развали празника на "звездашите“.

Те имаха пасив в точките на полусезона, но пристигането на треньора Владан Милоевич промени хода на първенството, а днес известният с прякора си "Супермен" треньор спечели третата си титла.

Но Милоевич има шанс да спечели първата си двойна корона, ако победи Войводина на финала за Купата на Сърбия на 21 май в Лозница.

  Сподели
66