Моуриньо: Аз съм единственият с два финала за две години


Н. Гавазов

Моуриньо: Аз съм единственият с два финала за две години

Португалският треньор Жозе Моуриньо разказа с какви постижения се гордее по време на престоя си в Рома и сподели целта, която иска да постигне през следващата година.

"Има толкова много велики треньори в Европа и обикновено великите треньори работят за най-добрите отбори, които имат най-голям шанс да стигнат до финала. През последните години стигнах до три финала в евротурнирите: един с Манчестър Юнайтед и два с Рома.

Ако вземем само последните две години, то аз съм единственият, който е достигал два пъти до финали на евротурнири. Гледам на този факт с известно забавление, но в същото време и с известна гордост, защото когато имаш работа с клуб без история в Европа, разбираш, че това е наистина нещо специално.

Този сезон със сигурност няма да играя на финал, но се надявам, че догодина ще стана единственият, който е достигал три финала за четири години“, заяви Моуриньо.

Последният клуб на португалеца бе Рома, който той напусна през януари 2024 г. Португалецът води италианския клуб от 2021 г. През сезон 2021/2022 Рома спечели Лигата на конференциите, а през следващия сезон стигна до финала на Лига Европа. Под ръководството на Моуриньо "вълците" изиграха общо 96 мача. В тях римляните спечелиха 44 победи, завършиха наравно 23 пъти и допуснаха 29 поражения.

  Сподели
192