Ал - Итихад уволни Санто


Н. Гавазов

Ал - Итихад уволни Санто

Нуно Ешпирито Санто бе уволнен от поста старши-треньор на Ал-Итихад.

В първия си сезон начело на клуба, Нуно изведе Ал-Итихад до титлата в Професионалната лига на Саудитска Арабия, слагайки край на 14-годишно чакане за още една корона във висшата лига.

Постижението бе значително, тъй като Ал-Итихад победи водения от Кристиано Роналдо Ал-Насър с пет точки, както и осигуряването на квалификация за Азиатската Шампионска лига.

Въпреки това, "тигрите" не успяха да възпроизведат формата си от предишния сезон, макар че привлякоха играчи като Фабиньо , Н'Голо Канте и Карим Бензема през летния трансферен прозорец,

Ал-Итихад вече изостава с 11 точки от лидера Ал-Хилал в Саудитската професионална лига, като натрупа 21 точки от 12 мача, за да се озове на шеста позиция в таблицата .

Въпреки че са на първо място в групата си в Шампионска лига след четири мача, Ал-Итихад претърпя загуба с 2-0 от Ал Кува Ал Джавия в понеделник вечер.

Освен поредните загуби във всички състезания, бяха записани само три победи в девет мача, което доведе до решението на клубните ръководители да уволнят бившия играч на Уулвърхемптън Уондърърс и Тотнъм.

Изявление на клуба гласи: "Клубът обяви края на своя договор с португалския треньор Нуно Санто.

Решението идва след цялостна техническа оценка на изминалата фаза, през която той беше треньор на първия футболен отбор".

Въпреки че бе уволнен, Нуно напуска Ал-Итихад с подобрена репутация, благодарение на 36 победи и само осем поражения, идващи от неговите 56 мача начело.

Помощник-треньорът Хасан Халифа е назначен за временно изпълняващ длъжността, докато се предприема процес за намиране на постоянен заместник.

  Сподели
425