Интернасионал на крачка от спечелване на Копа Либертадорес


Н. Гавазов

Интернасионал на крачка от спечелване на Копа Либертадорес

Интернасионал спечели първата финална среща за Купа Либертадорес. Бразилския клуб успя да постигне много трудна победа над Чивас Гуадалахара в Мексико с 2:1. Така след седмица отборът от Порто Алегре приема мексиканците в мач, в който окончателно ще се определи победителят в южноамериканския турнир.

На „Естадио Омнилайф" Интернасионал от самото начало на мача взе инициативата в своите ръце и задържаше повече топката. Мексиканците бяха по-нервния отбор и не всичко се получаваше в атаките им, както и при взаимодействието в средата на терена. Положения за гол имаха Алесандро и Жулиано, но при удар на първия, топката попадна в гредата. В самия край на полувремето Тайшон се отличи. След подаване по десния фланг, нападателя стреля в рамките на наказателното поле, но вратарят Мичел успя да спаси. Малко след това Сандро проби мощно, но мексиканския вратар успя да се намеси сполучливо. Но ето, че „козлите" не изпуснаха своите шансове. В добавеното време Фабиан изпрати топката на линията на наказателното поле на бразилския отбор и Баутиста с глава успя да преодолее вратаря Ренан.

В началото на второто полувреме хода на събитията не се промени. Инициативата се владееше изцяло от Интернасионал, който почти не напусна полето на домакините си и бе пълен господар на събитията на терена. В средата на втората част мексиканския отбор започна да изтласква постепенно своя съперник от половината си, но все още инициативата във владението на топката бе изцяло в ръцете на Интернасионал, които в 73 минута успяха да изравнят, напълно заслужавайки своя гол. Клебер отляво изпрати топката в района на изпълнение на единадесетте метра, където Жулиано скочи и с глава прати снаряда в рамките на вратата.

Малко след това бразилския отбор излезе напред в резултата. В 76 минута те получиха прави на наказателен удар отдясно. Алессандро разигра топката със своите партньори и стреля в далечния ъгъл на вратаря, където Индио засече топката и я прати към Боливар, който с глава препарира мексиканския вратар.

В оставащото време до края Интернасионал много леко успя да запази резултата. Позатвори играта и не позволи на съперника си по никакъв начин да застраши неговата врата. Чрез седмица бразилците приемат Чивас у дома си и след резултата в Мексико, се явяват фаворити за спечелване на трофея.

 

  Сподели
98