Йоан Андоне ще започне с победа начело на ЦСКА


.

Йоан Андоне ще започне с победа начело на ЦСКА

ЦСКА - Локомотив Пловдив
Събота 27 февруари, 16:45, Стадион: "Българска армия", София
Съдия: Станислав Тодоров Помощници: Диан Вълков, Светослав Стефанов

ЦСКА и Локомотив Пловдив излизат в дербито от 16-ият кръг на АПФГ. Двата отбора се намират на двата полюса на класирането, но новия отбор на Локомотив, който изградиха с идването на Коко Динев създава предпоставки за много интересен двубой. ЦСКА има 5 поредни победи над Локомотив Пд, като за последно загубиха през 2007 в мач за Купата на България. В класирането ЦСКА са на 2ро място с 31 точки, на 7 изоставане от лидера Литекс, който обаче е с мач повече. Локомотив Пд пък са на 15-то (последно) място с едва 9 точки.

За отбора на ЦСКА отсътващи за този двубой са Коста Янев, Николай Манчев, Маркиньос, Елиот Гранден и младите Божидар Стойчев и Кристиян Велинов. Групата, която Йоан Андоне избра за дебюта си е: Здравко Чавдаров и Иван Караджов, Апостол Попов, Игор Митрески, Павел Виданов, Йордан Минев, Костадин Стоянов, Румен Трифонов, Флорентин Петре, Тодор Янчев, Викторс Морозс, Светослав Петров, Спас Делев, Борис Галчев, Даниел Панку, Дормушали Саидходжа, Руи Мигел, Мишел Платини.

Локомотив Пд има само два футболисти, който ще пропуснат срещата в София. Това са Красен Трифонов, който е травма и Дани Кики, който изтърпява наказание след сблъсъците в пловдивското дерби. Групата на Наджи Шенсой за първият му мач начело на "смърфовете":Кирил Акалски, Стоян Ставрев, Георги Мечечиев, Ангел Йошев, Кирил Котев, Бенжелюн Юнес, Петър Кюмюрджиев, Валери Георгиев, Костадин Гаджалов, Боян Илиев, Габор Ерош, Даксон, Евертон Джилио – Том, Йордан Тодоров, Николай Чипев, Гара Дембеле, Георги Чиликов, Здравко Лазаров.

След напускането на Иван Стоянов и Иван Иванов ще заложи на схема 4-4-2 с две изнесени крила в лицето на Флорентин Петре и Делев. Напред ще играят Руи Мигел и Панку. В средата на халфовата линия ще излязат опитните Св. Петров и Т. Янчев. В защита в център ще си партнират Попов и Митрески, а по бековете - Минев и К. Стоянов. На вратата ще застане З. Чавдаров.

Локомотив Пловдив се "съживи" след идването на Коко Динев. Привлякаха доста играчи - български и чужди. Две от тях предизвикват реакции. Това са бившите армейци Кирил Котев и Йордан Тодоров. Схемата на гостите ще бъде 4-5-1. На вратата ще пази смятания за сигурно попълнение на ЦСКА, но останал в Пловдив Кирил Акалски. В защита централна двойка защитници ще бъдат Кирил Котев и Мечечиев, по бековете ще играят  Кюмюрджиев и Бенжелиюн. В халфовата линия ще действат Даксон, Том, Йордан Тодоров, Дембеле и Чипев. Напред единствен ще бъде Здравко Лазаров.

Локомотив Пд отива в София с мисълта за равен, а ако хвърлят всички усилия може и победа. Миньор показа как се побеждава на "Българска армия", така че домакинския фактор не е играе толокова голяма роля за ЦСКА. И двата отбора ги очаква труден двубой, подкрепяни мощно от двете си агитки. ЦСКА ще вземе мача, с много мъка и много борба по терена и ще зарадва с победа новият си треньор Йоан Андоне.

Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА:

28 ноември Черно море - ЦСКА 0:0 (А група)
03 декември Фулъм - ЦСКА 1:0 (Лига Европа)
06 декември ЦСКА - Черноморец Бургас 0:0 (А група)
12 декември ЦСКА - Литекс 1:0 (Купа на България)
16 декември ЦСКА - Рома 0:3 (Лига Европа)

Локомотив Пловдив:

09 ноември Локомотив Пловдив - Миньор Перник 3:3 (А група)
21 ноември Литекс - Локомотив Пловдив 5:0 (А група)
25 ноември Калиакра - Локомотив Пловдив 2:0 (Купа на България)
30 ноември Локомотив Пловдив - Славия 0:2 (А група)
05 декември Локомотив София - Локомотив Пловдив 3:0 (А група)


Досегашни срещи (от 1995):

ЦСКА - Локомотив Пловдив

29 мача
17 победи за ЦСКА
5 равенства
7 победи за Локомотив Пловдив
Голова Разлика: 56:25 за ЦСКА

През този сезон:

09 август Локомотив Пловдив - ЦСКА 0:5 (А група)


Коефициенти от bet365:
ЦСКА - 1.33
Равен - 4.50
Локомотив Пловдив - 7.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
215