ЦСКА продава поне шестима през зимата


.

ЦСКА продава поне шестима през зимата

Най-малко шестима футболисти на ЦСКА са определени за продажба през зимата, стана ясно при отварянето на зимния трансферен прозорец в първите дни на новата 2010 г. Червените разчитат да си върнат статута на най-голям продавач на играчи в чужбина и да избият поне част от разходите си. Разчита се от шестимата да бъдат реализирани поне три сделки, а играчите няма да бъдат продавани накуп.

Костадин Стоянов - в Украйна
Последната новина от Армията е, че защитникът Костадин Стоянов може още през този месец да смени клубната си принадлежност. "7 дни спорт" научи, че Стоянов, който попадна в националния отбор през есента и изнесе силни мачове с червения екип, е гласен за продажба в Украйна. Трансферът се движи от шефа на клуба Димитър Борисов, който вчера не бе открит за коментар. В ЦСКА крият купувача, но се разбра, че става въпрос за елитен отбор от Украйна. Червените разчитат да вземат от евентуалния трансфер поне 1.5 млн. евро, като процент от тях ще отиде и за бившия клуб на Стоянов Сливен.

Тимонов между Чили и Холандия
Друг футболист на ЦСКА, който чака трансфер в чужбина, е халфът Тодор Тимонов. Още преди Нова година "7 дни спорт" съобщи за интереса на Коло Коло към Принца на Пловдив. Тимонов е бил препоръчан на шампиона на Чили от мениджър, близък до шефовете на ЦСКА от "Титан", който работи на латиноамериканския пазар. Възможно е още следващата седмица Тимонов да бъде даден под наем на Коло Коло с опция за подялба на трансферната му сума при евентуална продажба от Коло Коло в друг отбор. Чилийските шампиони ще участват през февруари в турнира "Копа Либертадорес", а идната седмица стартират подготовката си за новия сезон. Тимонов обаче е бил предложен от други агенти за трансфериране в Холандия. Твърди се, че един от отборите, които се заинтригували от халфа, е Грьонинген. Същият клуб има интерес към Дарко Тасевски от Левски, но може да се преориентира към футболиста на ЦСКА, ако трансферната цена на македонеца от над 1 млн. евро им се стори прекалено висока, твърдят запознати.

Продават двама от отбраната
Поне още двама защитници от Армията също чакат продажба зад граница. Единият е Кирил Котев. Пред него също е имало вариант да отиде в Чили, но е отказал заради предстоящото раждане на детето му. Мениджър, опериращ на турския пазар, е предложил на Котев да го уреди за отбор от Суперлигата. От Котев на Армията се чакат поне 300 000 евро.
На сергията освен него е и Иван Иванов. 21-годишният защитник съсипа реномето си с изцепки през последните два месеца, но въпреки всичко разполага с подходяща за продажба визитка. Тя включва мачове за националния отбор и гол срещу Динамо (Москва) в Лига Европа. За Иванов преди началото на шампионата имаше оферта от Реджина за повече от 1 млн. евро. Агентът на Иванов Емил Данчев в момента търси активно отбор в чужбина за клиента си. По тази причина от ЦСКА запазиха договорните си отношения с играча, на когото е изплатено и всичко дължимо до момента без глобите.

Платини
Мишел Платини е другият, на когото от ЦСКА търсят нов отбор. При него положението е деликатно предвид това, че през този сезон вече е играл за два отбора - Черноморец и ЦСКА, и не може да премине в трети клуб от страна, където се играе в цикъл "есен - пролет". Бразилецът вече е предложен на японския пазар. Твърди се, че единият от отборите, на които Платини е бил препоръчан, е богатият Урава Ред Даймъндс. Клубовете от Джей лигата имат високи бюджети и са в състояние да платят исканата цена от над 1.5 млн. евро за Платини. На Армията се твърди, че другият вариант за бразилеца е Русия или Чили, където първенствата също са по системата "пролет - есен".

И Маркиньос чака трансфер
Раздяла с ЦСКА може да има и бразилският халф Маркос Маркиньос. Той вече е излекуван от травмата си и би трябвало да започне нормална подготовка с ЦСКА. С Маркиньос работи мениджърският екип на Джери Перейра и Мирчо Димитров, които оперират съвместно на пазара в Латинска Америка и Източна Европа. Бразилецът е познато име в Русия, той вече беше на проби в Амкар (Перм). На Армията разчитат, че при евентуален трансфер на Маркиньос ще получат повече от 500 000 евро.

7 дни спорт

  Сподели
164