Тодор Батков обяви промените в Левски


.

Тодор Батков обяви промените в Левски

Тодор Батков потвърди треньорската смяна в Левски за която се говореше от изявестно време. Потвърди се и информацията за осовбождаването на Даниел Боримиров и замяната му с Георги Иванов - Гонзо. Пресконференцията на президента на Левски се състоя в хотела на ДЮШ на спортна база "Герена"

„Новият треньор на Левски се казва Ратко Достанич. Той остави добри следи по време на пребиваването си в Левски като помощник, както и като треньор начело на Славия. . Договорът е за 2+1 години. Доверието ми е пълно и безрезервно", каза адвокатът на пресконференцията.

"Велев остава част от Управителния съвет на тима, но оттук-нататък ще ръководи и международната дейност на клуба. Той ще бъде и главен мениджър на Левски. Винаги съм разчитал на Емо Велев и това няма да се промени занапред. Той взе тима в тежък момент и показа характер. Ще продължа да разчитам на него, пак повтарям. Новата му работа е също толкова деликатна, колкото и старата. Никога не съм му спестявал критиките, като е добре, че и от негова страна също е било така", продължи собственикът на Левски.

По време на пресконференцията си, Тодор Батков заяви, че състезателят Георги Иванов - Гонзо застава на мястото на Даниел Боримиров, като спортно-технически директор на клуба:

„Даниел Боримиров бе освободен от поста си на спортно-технически директор на отбора, но остава в тима ни. Новият спортно-технически директор ще бъде Георги Иванов. Също така той става и член на Управителния съвет. Иначе може да продължи да си играе до когато иска"

Тодор Батков призна, че му е бил оказан известен натиск относно смените в отбора, но подчерта, че не се страхува от никого и никой не е по-голям от отбора.

„Връзкарството в Левски приключи. В школата ни предстои много, работа защото проблемите там са огромни. Не работим за таланти и не си ги произвеждаме сами. Вземаме деца от приятели, от чичовци, лели и т.н., което е смешно", продължи президентът.

Стана ясно,че освен досегашните помощници - Руслан Михайлов на вратарите и Ясен Екимов на кондиционната подготовка, в клуба ще работят още Владко Шаламанов и Драган Спасич. Дублиращият отбор да бъде воден от Викторио Павлов

Пред телевизия РингТВ Емил Велев пък заяви, че все още обмисля предложението да заеме новата длъжност и не е дал съгласието си . Благодарен е на Тодор Батков, който снощи след кацането от Андора му е съобщил за готвените промени.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
118