Филип Филипов: Отговорността ще я носим аз и Орманджиев


FUTBOL-TV

Филип Филипов: Отговорността ще я носим аз и Орманджиев

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов говори по редица теми около клуба, които са свързани основно със смяната на собствеността.

"Заедно със Стоян ще продължим да изпълняваме задълженията си като изпълнителни директори. Искаме ЦСКА да има своята футболна философия, която да следва. Отборът да има изявен стил на игра - доминиращ футбол. Това ще бъде изискване към треньора на отбора, на втория отбор, на треньорите в школата. В селекцията ще се работи по-плавно и последователно. Ще има определена визия и стратегия. Няма да се изсипят милиони. Клубът ще следва план, за да изградим стойностен отбор, който да радва феновете. Ще искаме да имаме футболните аргументи, за да станем шампиони и да имаме ниво на представяне в евротурнирите. Отговорността ще я носим ние като ръководство, както и старши-треньорът. Той ще може да работи спокойно, ще има голяма роля в селекцията. Ще имаме скаутско звезно, което ще филтрира футболистите за клуба“, заяви Филип Филипов.

Шефът на "червените“ говори и за обсъждането на формата на Първа лига, което ще се състои в присъствието на новия президент на БФС Георги Иванов: 

"Решението за първенството ще се вземе с дискусия. Всеки клуб трябва да си каже мнението. Всички трябва да се обединим, да стане добра среща и комуникация. Всички клубове трябва да решим как ще е най-интересно първенството. ЦСКА има мнение. След срещата ще се реши кое е най-удачното. В момента са 16 отбора с плейофи. Ако кажем 16 отбора без плейофи...Идеята е качеството на първенството да се повиши. Това става с по-силни отбори“.

Филип Филипов коментира и евентуален интерес към някой от футболистите на ЦСКА: "Не знам в света да има непродаваем футболист. Всичко е бизнес. Когато има добро предложение, което да удовлетворява клуба. Непродаваем футболист в ЦСКА няма. Вторият отбор ще бъде в Б група. Много го мислихме. Имахме желание още от миналото първенство да имаме отбор в Б група. Нивото на нашите футболисти е високо за Трета лига. Сега ще направим подобрения на базата в Панчарево и вторият отбор ще играе там“.

  Сподели
83