БФС забрани на Берое да картотекира нови футболисти до второ нареждане


FUTBOL-TV

БФС забрани на Берое да картотекира нови футболисти до второ нареждане

Дисциплинарната комисия (ДК) към Българския футболен съюз (БФС) прие становището на международната централа ФИФА и наложи забрана на Берое (Стара Загора) за картотекиране на нови играчи, като решението влиза в сила от датата на сезиране - 25 април 2024. Това съобщават от футболния съюз.

Забраната остава в сила до следващо решение на ФИФА, уточняват от ДК към БФС

"За наложена административна санкция на ПФК Берое (Стара Загора), забрана за регистриране на нови играчи в международен план, съгласно решение на Дисциплинарната комисия към ФИФА, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 25.04.2024 година, на основание чл.71, ал.1, б. г/ от ДП /2023/2024/ – ДК налага забрана за картотекиране на нови футболисти на ПФК Берое (Стара Загора) на всички нива, влизащо в сила от датата на сезиране. Забраната е в сила до следващо решение на ФИФА", съобщават от ДК към БФС.

Последният сблъсък между ЦСКА и Левски пък доведе до наказания в размер на 14 хиляди лева. "Червените" са с 9 хиляди от тях и имат предупреждение за загуба на домакинство, а "сините" отнесоха останалите 5 хиляди и ще възстановяват щети по стадион "Васил Левски".

Мачът, който бе проведен при засилени охранителни мерки и с намален капацитет, бе спечелен от ЦСКА с 3:1.

  Сподели
45