ЦСКА с първо ново попълнение


FUTBOL-TV

ЦСКА с първо ново попълнение

Предварителният договор на ЦСКА с крилото на Пирин Иван Тасев, който ще влезе в сила през лятото, е с продължителност от 3 години, пише "Тема Спорт“. Както е известно, “червените" осигуриха първото си попълнение за следващата кампания още през миналия месец, когато се споразумяха с “орлетата" за неговите права. 21-годишният флангови футболист, който до юни миналата година беше част от младежкия национален отбор, е обвързал бъдещето си със столичани до края на сезон 2026/27.

Той ще проведе лятна подготовка с тима, но ако в Борисовата градина преценят, че няма да могат да му осигурят нужното игрово време, за да развива потенциала си, е възможно да го преотстъпят в друг отбор под наем. “Червените" не искат да се повтаря случилото се със Симеон Александров, който беше купен от Септември, но не успя да се адаптира към игровия стил на Саша Илич и няколко месеца изобщо не игра, което доведе до сериозна крачка назад в неговото развитие.

Иван Тасев се понрави доста с изявите си срещу ЦСКА при историческата първи успех на Пирин като гост на столичани преди две седмици. Той постоянно тормозеше крайните защитници и отбеляза много красиво попадение, което донесе победата с 2:1 на благоевградчани. Интересно е, че именно “червените" са любимата жертва на крилото. Досега през кариерата си той има общо 6 гола на ниво шампионата в общо 71 участия, като половината от тях са именно в мрежата на бъдещия му отбор.

  Сподели
52