ЦСКА ще се реваншира на феновете си с успех срещу Арда


FUTBOL-TV

ЦСКА ще се реваншира на феновете си с успех срещу Арда

ЦСКА - Арда
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 28.02.2024 г.
Час: 17:30


ЦСКА приема Арда на националния стадион в двубой от 1/4-финалите на Купата на България. И двата отбора инкасираха поражения в шампионатните си мачове през уикенда и сега ще опитат да донесат малко радост на феновете си. "Армейците" влизат в ролята на фаворити, но тимът от Кърджали и е с нов треньор и не се знае дали това няма да доведе до коренно поведение в игра на Арда. Все пак, прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро е пред раздяла с тима. Единствено голямата неустойка в договора задържа на този етап сърбина с английски паспорт в ЦСКА. При нов провал, той със сигурност напуска. И към момента се говори за негова смяна, като за евентуални негови заместници се спрягат Златомир Загорчич, Стамен Белчев и Любо Пенев.

Норвежкият плеймейкър Джонатан Линдсет може да застане на върха на атаката за утрешното домакинство на Арда. Наказан за мача е Фернандо Каранга, заради червения си картон от мача с Черно море и така опциите за партньор на Матиас Фаетон в нападение са две - Данило Асприля и Линдсет.

Колумбиецът така и не печели доверието на треньорския щаб, като досега е бил титуляр само веднъж, именно за Купата при гостуването на Черноморец Балчик. Норвежецът пък вече бе изпробван на тази позиция по време на зимната подготовка и може именно той да започне на нея, а Асприля по традиция да се появи през втората част. Освен това, според някои източници - Данило не може да изкара цял мач на терена. Иначе добрата новина е, че Каранга е наказан само за един мач и ще е на линия за домакинството на Берое, по-късно тази седмица.

Треньорът, който изведе Арда до финал за Купата на България - Николай Киров е новият старши треньор на отбора. Това се случи след спешна среща между ръководството на Арда и Киров. Двете страни подписаха договор за една година и половина. Той ще наследи на поста Сашо Тунчев. Помощник на Киров ще бъде Атанас Рибарски, а кондиционния треньор Антон Дончев и наставникът на вратарите Тодор Попов остават в треньорския щаб.

Очакванията са, че като за начало няма да има коренни промени в титулярния състав на Арда. Киров няма да бърза с промените, но такива ще има, макар и постепенно. Със сигурност - аут от мача с ЦСКА е Милен Стоев, който е наказан заради червения си картон в последния мач на тима.

Иначе Арда се подсили с бразилския защитник Густаво Каскардо. Все още не е ясно дали бранителят ще бъде картотекиран навреме в БФС, за да може да попадне в групата за мача с "армейците".

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - АРДА 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
162