След жалба на Славия: Левски има 7-дневен срок да не загуби служебно


FUTBOL-TV

След жалба на Славия: Левски има 7-дневен срок да не загуби служебно

Левски и Ботев (Враца) получиха 7-дневен срок от Дисциплинарната комисия на БФС да уредят финансовите си взаимоотношения със Славия.

Ако "сините" и врачани не постигнат договорка с ръководството на "белите", то ще следват служебни загуби.

Повод за санкцията е жалба на Славия за неизплащане на дължими суми по решения на ДК за нанесени щети от привърженици на Левски и Ботев (Враца) на стадион "Александър Шаламанов".

Ето какво написаха от ДК към БФС:

"По жалба на ПФК "Славия" гр. София за неизплащане на дължими суми по решения на ДК за нанесени щети от привърженици на ПФК "Левски" гр. София на стадион "Славия", ДК на основание чл.38, ал.9, б. Б от ДП /2023/2024/ ДК при БФС дава срок от 7 дни от датата на уведомлението, ПФК "Левски" да уреди финансовите взаимоотношения с ПФК "Славия" в противен случай ще бъде предприето предвиденото в чл. 38, ал.9, б. В от ДП /2023/2024/.

По жалба на ПФК "Славия" гр. София за неизплащане на дължими суми по решения на ДК за нанесени щети от привърженици на ПФК "Ботев" гр. Враца на стадион "Славия", ДК на основание чл.38, ал.9, б. Б от ДП /2023/2024/ДК при БФС дава срок от 7 дни от датата на уведомлението, ПФК "Ботев" да уреди финансовите си взаимоотношения с ПФК "Славия" в противен случай ще бъде предприето предвиденото в чл. 38, ал.9, б. В от ДП /2023/2024/."

Член 38, ал.9, б. В от ДП гласи следното: "ако в срока по б. "б" дължимите суми не са изплатени, ДК налага наказание на ФК-длъжник присъждане на служебна загуба за всяка среща за периода до пълното изплащане на сумите".

  Сподели
109