Венци Стефанов: Касабов иска да усети реална подкрепа на повече хора


FUTBOL-TV

Венци Стефанов: Касабов иска да усети реална подкрепа на повече хора

Президентът на Славия -  Венцеслав Стефанов мотивира избора на клубното ръководство да издигне Михаил Касабов за поста президент на БФС. В момента изпълняващ функциите след оставката на Борислав Михайлов през декември 2023-а година, юристът с огромен опит във футболната администрация, ще участва в изборите на 15-и март, когато е насрочен извънредният Конгрес. 

"Бъдещият президент на БФС не трябва да е човек, който ламти за власт, а трябва да е слуга на клубовете. Ако работи здраво за подобряване на условията, неговият авторитет ще бъде безспорен. Ще се обоснова и защо се спряхме на него – много години е във футбола, не е изцапан, неопетнен е. Кой може да каже нещо лошо за него? Някои от вас не си спомнят, но 1997, 1998, 1999 – бяха години, в които трудно свързвахме двата края. Благодарение на неговите контакти в Германия бяха организирани няколко мача между България и Бундестима, като само от един получихме 1 милион от ТВ-права. Много помощ сме видели от Германския футболен съюз и дано тя да се увеличава".

"Да си президент на БФС не е само да седнеш и да се пъчиш и после да се изказваш. Искам да кажа, че Мишо Касабов не ламти за власт, а иска да се помага. Да има ред в българския футбол и да се знае кой пие и кой плаща, допълни президентът на Славия. В България все има много войводи и малко войници. Христо Крушарски – собственикът на Локомотив Пловдив, правилно предлага да се направи едно обединение около обща кандидатура. Иначе от останалите кандидати единствено за него знам, че е давал пари в клуб, поддържал е терени, стадион, ремонти е правил, инвеститор е. От другите някой нещо да е изградил във футбола?".

"Няколко човека се обединихме около неговата кандидатура. Не заради нещо друго, а защото Касабов иска да усети реална подкрепа на повече хора. Така ще може да направи повече промени в полза на българския футбол. Гарантирам, че тези, които го издигаме, ще бъдем 100 процента негова подкрепа, но и 100 процента негови критици, ако не изпълни обещаното. Трябва да се търси начин да се помага, да се намери диалог с държавата".

"Ние това искаме – хората, които ще оглавят българския футбол, да активират върха на държавата. Който чука, да чука на отворена врата. Михаил Касабов не е агресивен човек, а е консенсусна фигура. Не виждам друг кандидат, който да може да се справи с проблемите, по-добре от него".

Той добави, че е имал срещи и с други кандидати за поста президент, но не вижда реална личност, която може да подобри рязко ситуацията.

"Всеки си има глава на раменете и трябва да си направи избора. Ние отговаряме за себе си. Михаил Касабов винаги е бил опозиция на Боби Михайлов в изпълкома. Никога не е бил послушник. Винаги е имал собствено мнение и го е отстоявал. В Славия сме преценили, че няма по-достоен от Михаил Касабов в момента и сме го издигнали. Не че го хваля, защото ще го женя за някоя мома, но наистина никой няма неговите качества", обясни още Стефанов.

  Сподели
116