Славия и ЦСКА няма да решат спора за 90 минути


FUTBOL-TV

Славия и ЦСКА няма да решат спора за 90 минути

Славия - ЦСКА
Стадион: "Александър Шаламанов", София
Дата: 05.12.2023 г.
Час: 17:30


ЦСКА гостува на Славия за втори път, само в рамките на 5 дни, но този път в двубой от турнира за Sesame Купа на страната. Преди това двата тима завършиха наравно - 1:1 отново на стадиона в квартал "Овча купел", но в шампионатен двубой. FTV и Futbolbet не изключват възможността да се стигне до сходен резултат, което да доведе срещата до продължения, а не са изключени и дузпи. Пробвайте знак Х.

Звездата на ЦСКА от първата половина на есента Тобиас Хайнц ще седне на резервната скамейка за предстоящото във вторник гостуване на Славия, а не е изключено това да се повтори и в дербито с Лудогорец в неделя. Мярката е продиктувана, от една страна, заради много слабата форма на норвежеца, но от друга – заради сериозните му проблеми с дисциплината. За тях стана известно през уикенда от кореспонденция в профила на лидера на червената агитка Иван Велчев-Кюстендилеца във Фейсбук.

"Хайнц има голям проблем с алкохола и казината. Затова и играе слабо напоследък. А псуването на треньора в нашия отбор може да доведе единствено до ,,сготвяне“ на самия треньор“, описа ситуацията - Кюстендилеца. На въпрос от фен дали това със сигурност е истина, Кюстендилеца отговаря: "Не, ей така си го пиша за разнообразие… Ако искаш, мога да ти изпратя да видиш на какво прилича в 6 сутринта“. Информацията, че Хайнц често може да бъде забелязан в игрални зали за хазарт, бе потвърдена и от родните медии, като според една от информациите - Хайнц има проблем със свой болен роднина и това е причината да потърси утеха в алкохола.

Така или иначе, очакванията са, че Хайнц ще седне на пейката във вторник срещу Славия, а опции за негови заместници в средата на терена са Матиас Фаетон, който да бъде върнат в по-задни позиции, както и Станислав Шопов и Емануел Шакич. Много вероятно е халфът да не започне и срещу Лудогорец в неделя.

От кореспонденцията на феновете става ясно, че Хайнц не е единственият футболист с лоша дисциплина в отбора. Споменава се името и на Брадли де Нойер, който още от миналия сезон закъсняваше за тренировки и не спазваше режима. Де Нойер е аут от сметките на треньора за доста време, тъй като лекува травма.

Президентът на Славия - Венцеслав Стефанов изрева от съдиите преди утрешния мач срещу ЦСКА за Купата на България. Според боса на "белите" реферът е бил сменен в последния момент, като е назначен Никола Попов.

"Утре ще бъде Баташко клане. Лицето Попов ще ми свири - доказан чорбар. Следете внимателно, какво ще става. Сменен е съдията в последния момент и е сложен той", каза Стефанов по време на пресконференция.

Венци не отбеляза последния мач срещу ЦСКА, когато на "червените" беше отменен чист гол и не беше даден заслужен червен картон на Тони Тасев.

"Само Данчо Лечков, Емо Костадинов и Наско Сираков, като беше в Изпълкома ме подкрепяше. Докато пускаме Газон-Мазон български футбол не очаквайте", добави той.

От Славия призоваха своите фенове за подкрепа в предстоящия 1/8-финал за SESAME Купа на България. "Белите“ приканиха феновете си да си носят бели шалчета, тъй като е подготвена тематична хореография, основно участие в която трябва да вземат привържениците.

Ето какво написаха от клуба:

"Заги, победи, голове – емоция в бяло. Слависти, елате на стадиона заедно да победим в мача за Купата на България! Подготвена е тематична хореография, основна роля, в която ще вземете вие с белите си шалчета. Традицията задължава Купата да бъде бяла. Очакваме Ви вторник 17:30 ч. на любимия стадион "Александър Шаламанов"!“.

Очаква се посещаемостта на срещата да бъде сравнително слаба, тъй като е в работен ден, а и билетите са сравнително скъпи, като за родните стандарти. Самият Венци Стефанов обяви преди първия мач, че ако феновете на ЦСКА счупят седалки, то за следващия - цената на билета ще е 50 лева. В крайна сметка ултрасите се въздържаха от подобни прояви, като причината, според мнозина е по-скоро да не се стигне до наказание за домакинството срещу Лудогорец.

 

ПРОГНОЗА: СЛАВИЯ - ЦСКА 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
277