Левски ще вземе най-старото столично дерби


FUTBOL-TV

Левски ще вземе най-старото столично дерби

Славия - Левски
Стадион: "Александър Шаламанов", София
Дата: 27.09.2023 г.
Час: 18:00


Славия приема Левски на стадиона в квартал "Овча Купел" в най-старото столично дерби, което е програмата на междинния 11-ти кръг от родния шампионат. "Сините" влизат в ролята на фаворити, но по традиция - мачовете на Славия са трудни за прогнозиране. FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак 2.

Разединението между отбора и публиката на Левски изглежда е факт. Ултрасите бойкотират управлението на Наско Сираков, като това се случи и в последния двубой на "сините" срещу Етър, когато бяха запалени и множество димки и факли, което наложи спирането на играта, когато Левски търсеше гола. Това вбеси треньора Николай Костов, който се изказа остро по адрес на ултрасите, твърдейки че е време протестите да спрат.

Фенове на Левски от групата “Сини Инициативи" не останаха очаровани от това изказване на наставника. “Костов, не си ти човекът, който ще коментира как публиката подкрепя отбора. Наблегни на своята работа, защото в първенството загуби всички мачове с "футболно грамотните" отбори. Имаш много работа и повярвай, кредитът на доверие на ръководството е по-малък, отколкото привържениците са ти дали. Искрено ти пожелаваме следващия месец да ни затвориш устите. Само Левски!", написаха запалянковците на страницата си във “Фейсбук". Част от публиката пък подкрепя на Костов с мнението, че на стадиона няма място за бомбички, димки и факли.

Атакуващият футболист на Левски Илиян Стефанов е с разтежение и поради тази причина не се появи в игра при победата над Етър с 1:0. 25-годишният играч бе в групата за двубоя, но не взе участие в него. Той е имал лека травма, като треньорският щаб е преценил да не го рискува. От началото на сезона Стефанов взе участие в осем мача във всички турнири, в които отбеляза едно попадение. Това се случи при разгромната победа с 6:0 над Локо София.

Същото се отнася и за Преслав Бачев. През последните дни 17-годишният нападател не е тренирал с тима, а преди гостуването на Крумовград (2:2) бе болен. Той бе в групата за мача с Етър, но не се появи на терена, въпреки че в един момент "сините" имаха нужда от освежаване в нападението.

Новият треньор на Славия - Иван Колев се надява на позитивен резултат. Специалистът се завърна начело на тима, но в неподходящ момент - поражение срещу лидера в класирането - Локомотив Пловдив. Сега треньорът ще опита да промени нещата.

"Искам да обърна внимание на моите приятели и колеги, да не гледат само класирането. Защото това дава едно фалшиво усещане и виждаме какво се случва в международните турнири. Отидат в Европа като аслани, а се върнат като… да не казвам като кого. Силно се надявам, че Локомотив Пловдив и Черно море ще удържат на този устрем в първенството и да се преборят за титлата. За шансовете на Левски и ЦСКА - а дано, ама надали. Не виждам причина Лудогорец да не стане отново шампион", заяви Стефанов, който призна, че назначаването на Бакеро е било негова грешка.

 

ПРОГНОЗА: СЛАВИЯ - ЛЕВСКИ 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
243