ЦСКА ще направи всичко възможно, за да спечели и следващия си мач


FUTBOL-TV

ЦСКА ще направи всичко възможно, за да спечели и следващия си мач

ЦСКА - ЦСКА 1948
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 17.09.2023 г.
Час: 20:15


ЦСКА приема ФК ЦСКА 1948 на "Армията" в любопитен мач от програмата на 9-ия кръг в родния шампионат. И двата тима не започнаха добре в шампионата, като това бе подпечатано и от ранните им отпадания от евротурнирите. Хората на Нестор Ел Маестро може би са с леко предимство заради "факторът домакинство", но като цяло - двубоят се очертава равностоен. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Майкъл Естрада ще започне като титуляр във втори пореден официален мач на ЦСКА. Еквадорецът ще намери място сред 11-те и в предстоящия двубой срещу ФК ЦСКА 1948.

Асприля също ще вземе участие в двубоя, но в последния момент Нестор Ел Маестро ще прецени дали да го пусне титуляр, или да се появи на терена като резерва. Колумбиецът лекуваше травма през последните седмици, но вече е напълно възстановен и ще запише игрови минути в неделя. Той взе участие в контролата срещу Литекс (5:1), като си партнираше на върха на атаката с друг от новите играчи – Майкъл Естрада. Двамата отбелязаха общо три попадения (Асприля – 2, Естрада – 1). Армейците ще излязат отново в схема 4-4-2, като халфовете ще бъдат разположени в ромб. Най-близо до защитата ще започне Амос Юга. Пред него ще действат Кареасо и Линдсет, а зад нападателите ще е разположен Тобиас Хайнц.

Почти сигурно дебют за "армейците" през второто полувреме ще запише и най-новото попълнение на тима австриецът Емануел Шакич, който преди два дни се присъедини към отбора, но се намира в отлично физическо състояние.

Завръщането на Нестор Ел Маестро в редиците на ЦСКА не започна добре в началото, но напоследък “червените" започнаха да напипват верния ритъм под негово ръководство. Две победи и едно равенство - това е активът на тима в последните три срещи в шампионата. В момента ЦСКА е на 7-мо място в таблицата, но с перспектива да се изкачи нагоре при евентуална победа. Факт е обаче, че за първи път при това съперничество - ЦСКА влиза в мача на по-долна позиция в таблицата от ЦСКА 1948.

В дните преди мача излезе нов подкаст на Трибуна Сектор Г. В него привържениците изказват разочарованието си от ръководството и се обявяват против семейство Ганчеви. Не е ясно дали това няма да повлияе и на играчите на терена.

Преди международната пауза ЦСКА постигна впечатляващ успех с 3:0 при визитата си на Берое в Стара Загора. Назон, Хайнц и Линдсет вкараха за отбора на Ел Маестро, а най-важното е, че ЦСКА показа израстване в играта си. Тази възходяща линия трябва да бъде запазена, ако тимът иска да се бори за златните медали.

Двама футболисти на ЦСКА имат по три отбелязани гола от началото на сезон 2022/23. Това са Дюкенс Назон и норвежецът Тобиас Хайнц. Тези двама играчи изглеждат като наистина важни в селекцията на Нестор Ел Маестро към момента. Именно към тях са и очакванията за нови попадения.

При ЦСКА 1948 положението не е много по-различно. Тимът от Бистрица ще иска да запази мястото си в Топ 3. Въпреки треньорската рокада в отбора, 1948 се движи повече от добре в първенството и вече е на трето място във временното класиране с актив от 13 точки. В последните си два мача отборът на Николай Панайотов постигна две поредни победи над съставите на Етър и Славия, при това - с две “сухи" мрежи.

Един от треньорите на ЦСКА 1948 - Миро Косев си е тръгнал от клуба в дните преди мача. Той е обяснил, че има по-изгодно предложение за работа в друг отбор. Косев беше и лицензоносител при “червените", защото старши треньорът Николай Панайотов няма необходимия сертификат.

Педриньо е един от футболистите, които се представят отлично в редиците на ЦСКА 1948. Бразилецът е вкарал три гола в шест срещи от началото на кампанията и си личи, че се намира в чудесна форма към момента. Остава да видим дали той ще запази това си ниво на представяне и до края на сезона.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЦСКА 1948 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
301