Славия преклони глава и пред последния (видео)


А. Терзийски

Славия преклони глава и пред последния (видео)

Видима-Раковски се наложи с 2:1 над тима на Славия като домакин в среща от 24-ия кръг на родната ни "А" група. Домакините взеха конфортен аванс от 2:0 през първото полувреме след головете на Атанас Иванов в 12-ата и Христо Господинов в 41-ата минута, а силите на момчетата водени от Емил Велев стигнаха само за почетен гол, дело на Жуниор в 68-ата минута. Николай Божов пък профука и дузпа за "белите", при която защитникът на отборът от Севлиево Калин Щърков бе изгонен заради втори жълт и респективно червен картон. тази загуба е трета поред за столичани, а пък тимът на Видима-Раковски, който преди този кръг се намираше на последното място в класирането, вече е само на 2 точки от спасението.

Мачът започна по великолепен начин за домакините, които успяха да открият резултата още в 12-ата минута чрез Атанас Иванов, който се разписа след бърза контраатака и хубаво подаване на Васил Велев.

В 24-ата минута Николай Божов опита да застраши вратата на домакините, но опасният му изстрел бе париран от стражът на тима от Севлиево Пламен Колев.

Отборът на Видима-Раковски успя да нанесе своя втори удар по амбициите на гостите от София в 41-ата минута, когато Христо Господинов покачи резултата на 2:0. Тогава Ангел Русев направи фантастичен пробив по дясното крило и центрира много добре в пеналта на столичани, където бившият играч на Миньор Перник бе заел отлична позиция и от няколко метра без проблем с глава забоде топката в мрежата зад Емил Петров.

Футболистите излязоха малко по-мотивирани за втората част на двубоя и в 55-ата минута получиха правото да изпълнят дузпа, отсъдена от главният съдия Радослав Станев за нарушение на Калин Щърков срещу играч на "белите" в наказателното поле, за което преотстъпеният от Левски защитник получи и втория си жълт картон и бе отстранен от игра. Божов бе точен от бялата точка, но попадението не бе зачетено, тъй като футболисти на двата отбора нахлуха в наказателното поле преди нападателят на Славия да нанесе своя удар. При повторното изпълнение на дузпата, вратарят на домакините Пламен Колев успя да парира изстрелът на Николай Божов и резултата остана непроменен.

По-активната игра на "белите" от началото на второто полувреме все пак даде резултат в 68-ата минута, когато бразилецът Жуниор намали резултата. нападателят бе изведен чудесно на олична позиция за стрелба от Богомил Дяков и с премерен шут по земя не остави никакви шансове на Пламен Колев за 2:1.

Пет минути преди края на мача Жозе Жуниор имаше възможност да изравни резултата, но хубавият му удар попадна право в ръцете на Пламен Колев.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
184