Левски остана в битката за Европа (видео)


.

Левски остана в битката за Европа (видео)

Миналогодишният шампион Левски не успя да победи тима на Черно море и завърши при равенство 1:1 срещата, която се игра на стадион "Тича" във Варна. Попаденията в двубоя бяха дело на Георги Божилов в 18-ата и Владимир Гаджев в 83-ата минута. По този начин "сините" съкратиха изоставането си от четвъртия Локомотив (София), който днес претърпя катастрофално поражение с 1:5 от състава на ЦСКА на стадион "Българска Армия" на една точка и два кръга преди края на родното ни първенство имат голям шанс да изпреварят столичните "железничари" в борбата за Лига Европа, предвид по-лесната програма. До края на шампионата Левски ще трябва да гостува на много добре представящият се в последно време тим на Монтана, а в последният кръг приема на своя стадион "Георги Аспарухов" отбора на Сливен. Локомотив (София) пък има далеч по-трудната задача пред себе си, тъй като на "железничарите" им предстои домакинство на Черноморец (Бургас), а след това и много тежко гостуване на борещия се със зъби и нокти да не изпадне състав на Локомотив (Пловдив). 

Срещата започна с малко по-активна игра от страна на Левски, но чистите голови положения пред двете врати липсваха. Домакините от Черно море обаче успяха да открият резултата в 18-ата минута, когато Атанас Борносузив центрира от ъглов удар в наказателното поле, където нападателят на варненци Георги Божилов бе изпуснат от защитниците на "сините" и с глава изпрати коженото кълбо в мрежата зад Георги Петков - 1:0.

Само минута по-късно само феноменалната намеса на Георги Петков спаси столичани от втори гол в тяхната врата, след като националният вратар успя с една ръка да избие в корнер силен изстрел на Адемар. В 23-ата минута дойде най-доброто положение за Левски от началото на двубоя, от което обаче десният защитник Петер Петраш не се възползва, след като ударът на словака профуча встрани от вратата на Илко Пиргов.

В 37-ата минута Владимир Гаджев шутира от пряк свободен удар, но твърде неточно в аут. 60 секунди след това неговата съдба сполетя и Наско Борносузов, ударът на когото също се оказа крайно неточен. След само още две минути игра пък Димитър Телкийски засече с глава добро центриране на Веселин Минев, след което обаче топката не намери очертанията на вратата. До края на първото полувреме Даниел Димов от състава на "моряците" стреля опасно с глава, но Георги Петков беше на мястото си и успя да спаси.

Втората част стартира с великолепен шанс за гол в полза на Левски, след като в 51-ата минута Димитър Телкийски подаде добре към включилия се Александър Александров, който се озова на отлична позиция и стреля, но шутът на Кривия премина покрай десния страничен стълб на Илко Пиргов. След това в 56-ата минута Наско Борносузов стреля от далечна дистанция, но Георги Петков улови коженото кълбо без проблеми.

В 72-ата минута отново халфът на "моряците" опита да затрудни Георги Петков, този път от пряк свободен удар, но стражът на "сините" отново внимаваше и спаси. Този резултат по никакъв начин не се харесваше на миналогодишният първенец и момчетата на Георги Иванов започнаха да поглеждат по често към вратата на варненци.

В 83-ата минута това даде резултат и Левски съумя да изравни резултата, благодарение на Владимир Гаджев, който със страхотен изстрел отдалеч не остави никакви шансове на Илко Пиргов, изпращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата му. Попадението даде допълнителна доза увереност на "сините" и до края на мача те щормуваха вратата на Черно море.

Варненци обаче се бранеха отлично и не допускаха напрежение пред своята врата. В продължението на срещата Левски можеше да достигне до успеха, но късметът беше на страната на "моряците". След центриране от фаул в пеналта на домакините, вратарят на варненци Илко Пиргов се размина с коженото кълбо близо до аут линията и то стигна до Александър Александров, който стреля с глава, но ъгълът пред бившия футболист именно на Черно море бе твърде малък, за да отбележи и топката не намери очертанията на вратата.

Видео: Тук

  Сподели
79