Карамелите ще си тръгнат с точка от Манчестър


.

Карамелите ще си тръгнат с точка от Манчестър

Манчестър Сити - Евъртън
Стадион: "Ийстленд", Манчестър
Дата: 24.03.2010
Час: 21:45
Съдия: Питър Уолтън



Отборът на Манчестър Сити приема на "Сити ъф Манчестър" гостуващия тим на Евертън в отложена среща от английската Висша лига. Сити в момента се намират на 5-та позиция във временното класиране с актив от 53 точки, но са и с мач по-малко. Досега през сезона те записаха общо 14 победи, 11 равенства и 4 загуби. Момчетата на Роберто Манчини не успя да продължат участието си в турнира "ФА Къп" след като бяха победени от тима на Стоук Сити с 3:1. В последният изигран мач на тима от първенството те записаха трудна победа като гости на "Крейвън Котидж" с 2:1. След днешната среща на тима предстоят двубои с Уигън и Бърнли.

Защитникът на домакините Джолеън Лексът ще бъде аут в продължение на 5 седмици заради получено разстежение и няма да може да се изправи срещу бившият си клуб днес. Английският национал се контузи на тренировката преди мача с Фулъм и се очаква Хавиер Гаридо да заеме неговия пост, докато Уейн Бридж също няма да вземе участие заради херния. Нападателя Емануел Адебайор ще трябва да изтърпи последната част от неговот наказание за четири мача.

Техните съпреници - Евертън заемат 8-та позиция в класирането с 45 точки, като все още имат шанс да играят в европейските клубни турнири догодина. Досега през кампанията те записаха общо 12 победи, 9 равенства и 9 загуби. Те отпандаха от турнира Лига Европа от тима на Спортинг Лисабон. В последната изиграна среща на тима от първенството те записаха победа като домакини с 2:0 над Болтън. След днешанта среща на тима със Сити, на отбора предстоят мачове с Уувърхемптън и Уест Хем.

Напателят на "карамелите" - Виктор Аничебе се завърна към тренировки с отбора преди пътуването до Манчестър. Нигерийският национал, когато беше изнесен при победата над Болтън заради болки в ребрата, но скерена показа, че няма нищо лошо. Защитника на Арсенал, който е под наем в тима - Филип Сандерос е близо до завръщането в състава на "карамелите" след като прекара много контузия за кратко време. Мениджъра Дейвид Мойс сподели, че единствената сериозна контузия в състава е на Мароан Фелани, който ще отсъства дълго заради тежка контузия в глезена.

Смятам, обаче че домакинския фактор, както и мечтаното класиране в топ 4 няма да помогнат на борещия се за Лига Европа тим на Евертън, който според мен ще си тръгнат с точката днес.

Прогноза: Манчестър Сити - Евертън 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

21 февруари Манчестър Сити - Ливърпул 0:0 (Висша лига)
24 февруари Стоук Сити - Манчестър Сити 3:1 сл. прод. (ФА Къп)
27 февруари Челси - Манчестър Сити 2:4 (Висша лига)
14 март Съндърланд - Манчестър Сити 1:1 (Висша лига)
21 март Фулъм - Манчестър Сити 1:2 (Висша лига)

Евъртън:

25 февруари Спортинг Лисабон - Евъртън 3:0 (Лига Европа)
28 февруари Тотнъм - Евъртън 2:1 (Висша лига)
07 март Евъртън - Хъл Сити 5:1 (Висша лига)
13 март Бирмингам - Евъртън 2:2 (Висша лига)
20 март Евъртън - Болтън 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Евъртън

153 мача
58 победи за Манчестър Сити
39 равенства
56 победи за Евъртън
Голова Разлика: 216:210 за Манчестър Сити

През този сезон:

16 януари 2010 Евъртън - Манчестър Сити 2:0 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.90
Равен - 3.40
Евъртън - 4.20

ПЛАМЕН ПЕНКОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
135