Харт: Компани ще се завърне


Н. Гавазов

Харт: Компани ще се завърне

Вратарят на Манчестър Сити Джо Харт няма никакви съмнения, че капитанът Венсан Компани ще преодолее игровия си спад и ще си върне статута на един от най-добрите защитници в съвременния футбол. Появилият се през миналата година спад в играта на белгиеца придоби небивали размери през текущия сезон. След грешки в мачовете с Барселона и Ливърпул, Венсан загуби мястото си в титулярния състав и в срещата с Лестър остана на пейката.

Въпреки това, Харт, за когото изпращането сред резервите се оказа положително, няма съмнения, че Компани ще се завърне към най-добрата си игра.

"Вини разбира, че никой не е застрахован от попадане сред резервите. На никого не му не гарантирано място в състава и аз също усвоих този урок. Вини е невероятен футболист, един от най-добрите, с които някога съм играл в един отбор и той просто получи почивка. Убеден съм, че той ще се завърне в състава и отново ще ни поведе с капитанската лента като един от най-добрите защитници в световния футбол", заяви Харт.

"Всички ние признаваме - и аз самият - че ние сме недостатъчно добри в отбрана. Това се отнася не само до четворката защитници и вратаря, това се отнася за целия отбор като цяло", добави стражът.

 

  Сподели
128