Пелегрини: Умората на Ливърпул не е решаващ фактор


Н. Гавазов

Пелегрини: Умората на Ливърпул не е решаващ фактор

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини не споделя мнението на наставника на Ливърпул Брендън Роджърс, че заетостта на мърсисайдци в Лига Европа ще стане решаващ фактор в мача между двата тима утре. В четвъртък вечер Ливърпул игра 120 минути в Истанбул срещу Бешикташ и излетя от втория по значимост европейски клубен турнир. Сити през тази седмица също игра на европейската сцена, но първо, само 90 минути, а второ, своят домашен мач с Барселона се състоя два дни по-рано от срещата на Ливърпул.

Пелегрини признава, че отборът му има предимство по отношение на свежестта, но чилиецът не отдава голямо значение на това.

"Разбира се, аз мисля, че това е преимущество, но не и решаващ фактор, защото решаващият фактор е твоята игра в деня на мача. Невъзможно е да се готвиш за неделна среща, ако си играл в четвъртък вечер, защото играчите имат нужда от поне 48 часа почивка. Но, ако мислим, че ще спечелим двубоя само заради това, че Ливърпул едва вчера се е завърнал у дома си, значи мислим неправилно. Ние трябва да играем много добре, защото те имат силен състав. не мисля, че ще излязат същите 11 играчи, които играха в четвъртък. Аз самият съм играл в Лига Европа и е много трудно да се подготвиш за неделната среща, но такива са правилата. Може би в друг момент пък ние ще сме по-лошо подготвени", заяви Пелегрини.

 

  Сподели
113