Ливърпул отново ще събуди духа на Анфийлд срещу Арсенал


.

Ливърпул отново ще събуди духа на Анфийлд срещу Арсенал

В неделя от 18:00ч. на стадион "Анфийлд" се изправят един срещу друг отборите на Ливърпул и Арсенал. Това е дербито в 16-ия кръг на английската Висша Лига.

Ливърпул са 7-и със записани 7 победи, 3 равни и 5 загуби. Като домакини те имат 4 победи 2 равни и 1 загуба.
Арсенал са 3-и като са инкасирали в актива си 9 победи, 1 равен и 4 загуби. Като гости те имат 3 победи, 1 равен и 3 загуби.

В предния кръг на Висшата Лига Ливърпул завърши наравно 0:0 с Блекбърн.
Арсенал пък записа победа с 2:0 над Сток Сити.
И двата отбора играха мачове за Шампионска Лига. Хората на Рафаел Бенитес записаха нова срамна загуба от Фиорентина с гол в 90-а мин на Алберто Джилардино.
Момчетата на Арсенал Венгер също записаха загуба срещу Олимпиакос, но те поне за разлика от Ливърпул продължават в Шампионска Лига, а не в Лига Европа.

За домакините няма играчи, които да пропускат срещата. Очаква се Торес и Бабел да бъдат вдигнати на крака за този мач.

За гостите няма да играят поради контузии обичайните футболисти: Гаел Клиши, Киърън Гибс, Арман Траоре, Йоан Джуру, Емануел Ебуе, Абу Диаби, Томаш Росицки, Робин ван Перси, Никлас Бендтнер и Едуардо, но към тях се присъединява и Уилиям Галас. След наказание се завръща Сонг, а след контузия Тио Уолкът.

Миналата година тук двубоят завърши с шеметното 4:4. Тогава зрителите на стадион "Анфийлд" се превърнаха в свидетели на голово шоу и първите 4 отбелязани гола на Аршавин в една среща. Статистиката отбелязва 5 равенства в последните 7 двубоя между тези отбори във всички турнири.

Общия баланс между двата отбора е 68 победи за "Пул", 58 за "Артилеристите" и 44 равни срещи. В последните 10 срещи винаги се получаваше залога гол/гол. Ливърпул пък в последните си 18 двубоя като домакин неизменно се е разписвал.
Арсенал започва да навлиза в лек спад във формата си. "Мърсисайдци" пък нямат накъде повече да губят срещи, ако наистина искат да запазят целите си за топ 4. И сякаш през последните години се превърна в традиция, през неуспешните сезони за Ливърпул да се печелят голямо количество от мачовете им срещу отбори от топ 4. По-рано през сезона това се случи и с шампиона Манчестър Юнайтед.
Тези победи започнаха да осмислят провалените сезони предимно от Рафа Бенитес и да дават капка надежда за феновете на 18 кратния шампион на Англия. Просто няма накъде и Ливърпул ще трябва да печели срещу Арсенал за да възвърне увереността си.

Прогноза: Ливърпул - Арсенал 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул -РППРЗ
Арсенал -ПЗЗПЗ

Сравнение между Ливърпул и Арсенал

Ливърпул - последни 50 срещи

Победи: 25 50.0%

Загуби: 13 26.0% Равни: 12 24.0%
Средно вкарва голове на мач 2.00 Средно допуска голове на мач 1.10

Арсенал - последни 50 срещи

Победи: 32 64.0% Победи: 32 64.0% Равни: 6 24.0%
Средно вкарва голове на мач 2.26 Средно допуска голове на мач 1.10


Коефициенти от bet365:

Ливърпул - 2.20
Равенство - 3.30
Арсенал - 3.40


ПЛАМЕН ПЕНКОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
214