Арсенал и Ливърпул ще докажат, че няма мачове без значение


-.

Арсенал и Ливърпул ще докажат, че няма мачове без значение

Арсенал посреща Ливърпул в двубой от 4-тия кръг на турнира за Купата на Лигата по-известен като Карлинг къп.  И двата тима са жадни за победа в надпреварата, тъй като в последните години при тях се създава комплекс за липса на трофеи. Колкото и силно да играят възпитаниците на Арсен Венгер и Рафа Бенитес, накрая винаги остават с празни ръце. Това кара всички да се запитат, дали всъщност тези отбори играят силно?

През уикенда видяхме, че футболът е брутален, нелогичен и именно заради това – очарователен. Докато Ливърпул възкръсваше с победа над най-силния отбор в Англия за последните 20 години Манчестър Юнайтед, Арсенал допусна малко очаквана грешка срещу Уест Хем, изпускайки преднина от 2 гола. Сега на всички е ясно, че главните действащи лица от тези срещи ще липсват, но важни са имената на отборите, не на играчите.

Следващият уикенд Арсенал ще трябва да премери сили в голямото местно дерби с Тотнъм. Ливърпул ще има тежко гостуване на Фулъм. Ясно е, че силите на големите имена ще бъдат спестени. Така или иначе в този турнир Арсен Венгер използва “деца”.

В исторически план трябва да споменем, че Ливърпул е най-успешният тим в турнира за Карлинг къп като има зад гърба си 7 титли и три финала. Арсенал е с 2 трофея и 4 загубени финала. Това е 14-ата среща между двата гранда като три от мачовете са преигравания (сега правилата са променени и се прибягва до продължения). Най-значим е финалът през 1987, когато Арсенал печели с 2:1 като обръща мача от 1:0. Иън Ръш вкарва за мърсисайдци, но Чарли Никълъс мушва два. Ианче Ливърпул е бил победител в 5 случая, а Арсенал в 4. 4 мача са завършили наравно. 

Най-паметна ще остане битката от 9 януари 2007. Три дена след победата си на “Анфийлд” с 3:1 за ФА Къп, Арсенал се връща с експериментален състав и триумфира с 6:3. Жулио Баптища е първият играч от 40 години вкарал хеттрик за гостуващия тим на “Анфийлд”. Бразилецът изпусна и дузпа. От титулярите тогава в състава на Ливърпул са останали само 3 – Джеарард, Аурелио и Карагър. В този на Арсенал са Алмуня, Джуру, Траоре, Уолкът, Сонг, Фабрегас, Денислон и Диаби. След този мач двата отбора са изиграли 7 срещи при 5 равни и 2 успеха за Ливърпул. Ливърпул няма победа в 11 гостувания на Арсенал. Иначе последната среща между двата тима бе на “Анфийлд”. Мачът от Висшата лига завърши 4:4 с 4 гола на Аршавин.

Ливърпул достигна до тази фаза с победа над Лийдс с 1:0 с гол на Давид Н’Гог на “Елън Роуд”. Арсенал би с 2:0 Уест Бромич Албион. Откакто Рафа Бенитес е начело на Ливърпул тимът винаги отпада от Карлинг къп след мач с тим от Лондон.

Самир Насри е възстановен от счупването на своя крак. Лукаш Фабиански пък се връща след операция на коляното. Джак Уилшеър е аут заради контузяи в глезена. Арманд Траоре е с разтежение. Росицки, Денислон, Уолкът и Джуру също са аут поради различни травми. Мочмета като Санчес Ват, Жил Суну, Марк Рандал, Франсис Койкелин, Насер Барзит и Кийрън Гибс вероятно ще се появят в игра редом с по-опитните Вела, рамзи, Силвестре и Сендерос.

Хавиер Масчерано е наказан след червения си картон от срещаат с Манчестър Юнайтед. Фернандо Торес ще получи почивка след изригването си срещу “червените дяволи”. Алберт Риера е с разтежение. Алберто Акуилани може да направи дебют с червената фланелка.

Последни 5 мача:
Арсенал: РРППП
Ливърпул: ПЗЗЗЗ

Коефициенти нa bwin:
Арсенал – 2,10
Равен – 3,30
Ливърпул – 3,10

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
465