Ман Сити ще спечели първия си сериозен тест за сезона


.

Ман Сити ще спечели първия си сериозен тест за сезона

Отборът на Манчестър Сити посреща Арсенал в един от най-интересните мачове на кръга във Висшата лига.  “Гражданите” се намират в добра форма като от началото на шампионата имат само победи. Арсенал пък допусна вече една загуба като гост на другия тим от Манчестър – шампиона Юнайтед.

Засега Сити са изиграли само един двубой у дома и два навън. Той бе спечелен минимално срещу Уулвърхемптън, но резултатът 1:0 заблуждава, тъй като в действителност “гражданите” създадоха доста положения.

Подобно на “гражданите” Арсенал започна ударно с 6:1 над Евертън и 4:1 над Портсмут преди да дойде въпросното поражение от хората на Сър Алекс, в което обаче “топчиите” не играха лошо.

Традиционно Манчестър Сити не е особено тежък съперник за лондончани, които имат 6 успеха в последните 8 мача между двата тима. Ситуацията е малко по-друга на “Сити ъф Манчестър”, където в последните 3 двубоя Ман Сити има 2 победи. В последните 10 мача между съставите в Манчестър не е имало равенство.

Карлос Тевес е с контузия, получена в международното дерби АржентинаБразилия. Роке Санта Крус пък все още не е възстановен напълно за игра. Интересно ще е да видим как ще се справят срещу бившия си клуб Емануел Адебайор и Коло Туре.

Андрей Аршавин е големият отсъстващ за Арсенал. Подобно на Тевес и той се контузи в мача на Русия с Уелс. Самир Насри е с по-тежка травма и ще е аут за по-дълго време.

Мачът се очертава като дерби между два тима, за които се смяташе преди началото на сезона, че ще са основните претенденти за четвъртата позиция. И в двата лагера обаче не крият амбициите си дори за титлата, така че интригата е още по-голяма. Интересно е да се види как ще реагира Венгер след загубата миналия кръг и доколко международната пауза се е отразила на формата на футболистите на двата отбора. Предимството засега изглежда на страната на Сити.

Последни 5 мача:

Ман Сити: ППППП
Арсенал: ЗПППП

Коефициенти в bwin:

Манчестър Сити – 2,80
Равен – 3,20
Арсенал – 2,30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
248