Грийнууд няма да се върне в Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Грийнууд няма да се върне в Ман Юнайтед

Президентът на Хетафе Анхел Торес обяви, че нападателят Мейсън Грийнууд няма да играе за Манчестър Юнайтед през следващия сезон.

Грийнууд играе за Хетафе този сезон под наем от Юнайтед, отбелязвайки 10 гола в 29 изяви. Преди това пресата съобщи, че "червените дяволи" все още не са взели решение относно Мейсън, чието завръщане в родния клуб не може да бъде изключено.

Въпреки това, след посещение на Острова, колегите на Торес научиха, че Юнайтед ще продаде Грийнууд или, в краен случай, ще изпрати 22-годишния англичанин обратно в Хетафе.

"Мисля, че ако зависеше от момчето, родителите му и Хетафе, той щеше да остане още една година. Миналата седмица нашият спортен директор пътува до Англия, за да гледа няколко мача и да се срещне с Манчестър и ни казаха, че искат да го продадат, ако има добра оферта, защото той няма да се върне там.

Трябва да изчакаме до края на юни. Играчът и семейството му се чувстват много комфортно тук, те са много щастливи с нашите фенове. Когато дойде тук, не бе играл 16 месеца. Той възвърна формата си, вкара осем гола в лигата и два в Купата на Краля. Нашите хора и треньорът са много доволни от него, мисля, че той ще остане с нас още един сезон или поне до януари“, заяви Торес.

  Сподели
93