Челси вкара пет на безпомощен Уест Хем (видео)


Н. Гавазов

Челси вкара пет на безпомощен Уест Хем (видео)

Челси отпразнува победа с 5-0 над Уест Хем, която ги изкачи до седмо място във Висшата лига.

След победата с 2:0 над Тотнъм във вторник, възстановеният Тиаго Силва се завърна в титулярния състав на "сините", заменяйки Алфи Гилкрист.

Титулярният състав на "чуковете" не бе променен в сравнение с равенството 2:2 с Ливърпул миналия уикенд.

В началото на мача отборите играха без поглед към вратите, което обаче не попречи на домакините да открият резултата в 15-ата минута. Удар на Никълъс Джаксън от центъра на наказателното поле след подаване от фланга бе блокиран от Курт Зума, но топката рикошира удобно към Коул Палмър, който веднага стреля за 1:0.

Гостите отговориха в 16-ата минута. Джарод Боуен лесно победи Марк Кукурела и удари с глава гредата.

Откривайки резултата, Челси придоби увереност и удвои преднината си около половин час. Зума не позволи на Джаксън да укроти топката в наказателното поле, но тя скочи във въздуха и Конър Галахър отбеляза от воле - 2:0.

В 36-ата минута Уест Хем отново допусна. Михаил Мудрик центрира от корнер към далечната греда, Силва подаде към Нони Мадуеке, а той с глава прати във вратата - 3:0.

"Чуковете" изглеждаха напълно безпомощни. В 38-ата минута само гредата спаси гостите след удар на Галахър отблизо.

В края на първото полувреме Уест Хем можеше да намали резултата, но Боуен за пореден път удари гредата на Джордже Петрович.

Второто полувреме започна с Трево Чалоба от своята половина на терена, който прати през пролуката Мадуеке, който навлезе в наказателното поле и великодушно позволи на Джаксън да уцели опразнената врата - 4:0.

"Сините" не останаха на четири попадения, като продължиха редовно да оказват натиск върху вратаря на "чуковете" Алфонс Ареол.

В 79-ата минута гостите отговориха с третото попадение на Боуен в мача, който срещна напречната греда, а след това допуснаха и петия гол. Мойзес Кайседо от централния кръг пусна Джаксън напред, който реализира възможността един на един - 5:0. Първоначално реферът не искаше да отсъди гол, но ВАР установи, че Никълъс е избегнал засада.

Челси изигра почти безупречен мач, един от най-добрите за сезона. "Сините" най-после започнаха да се вслушват в Маурисио Почетино, но Уест Хем изглежда вече очаква раздялата с Дейвид Мойс.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
152