Сър Ратклиф иска да ограничи властта на мениджъра


Н. Гавазов

Сър Ратклиф иска да ограничи властта на мениджъра

Съсобственикът на Манчестър Юнайтед Сър Джим Ратклиф иска да ограничи властта на мениджъра в клуба - независимо дали Ерик Тен Хаг ще остане или не.

Юнайтед имаше труден сезон този сезон и спекулациите за бъдещето на Тен Хаг само се увеличиха след придобиването на Сър Ратклиф от 27,7% дял в клуба от "Олд Трафорд".

Първият ход на Сър Ратклиф бе да реформира системата за управление на клуба и част от плана му, според The ​​Telegraph, е да ограничи властта на мениджъра.

Сър Ратклиф се стреми да премести Юнайтед към континентален модел, където мениджърът се занимава само с треньорство, вместо да бъде мениджър като Сър Алекс Фъргюсън, който повлия на много неща в клуба.

Не е тайна, че досега Тен Хаг имаше доста голяма власт в Юнайтед и много трансфери - като Лисандро Мартинес, Антъни, Каземиро или Мейсън Маунт - бяха направени от клуба по негова инициатива или с негово значително участие.

Сър Ратклиф все още не е взел решение за Тен Хаг, но фактът, че ръцете на Ерик са вързани в работата му, може да накара самия нидерландец да обмисли раздяла с Юнайтед.

  Сподели
205