Каут вярва, че Джерард може да оглави Ливърпул


Н. Гавазов

Каут вярва, че Джерард може да оглави Ливърпул

Бившият нападател на Ливърпул Дирк Каут вярва, че Стивън Джерард все още може да стане мениджър на "червените".

Джерард навреди значително на репутацията си, като се провали в Астън Вила миналия сезон. И тогава Стивън отиде в Саудитска Арабия, за да тренира Ал-Итифак, по-далеч от мечтаната работа.

Въпреки това Каут все още може да си представи Джерард да се върне в Ливърпул. Същото важи и за Шаби Алонсо, който е смятан за фаворит за наследник на Юрген Клоп.

"Хората може да кажат, че тази възможност е дошла твърде рано за него, но понякога хубавите неща се случват много бързо и за мен, когато играехме заедно, той винаги беше този, който мисли за играта – мисли тактически и също така винаги говори за тактика извън поле.

Така че можете да видите от разстояние, че един ден той ще стане мениджър и би било невероятно, ако някой от моите бивши партньори – Шаби или Стивън – стане мениджър на Ливърпул в бъдеще. Би било невероятно и мисля, че и двамата биха били добри.

Очевидно можете да видите, че Стивън е малко по-далеч от тази работа сега, но той също има опит с Рейнджърс и след това Астън Вила. Той може сега да работи на място, което хората не харесват, но той остава в професията и трупа опит. Според мен така ставаш по-добър треньор.

Същото е и с Шаби. Много се интересувам кой ще получи работата и ако това е Шаби, ще му пожелая всичко най-добро. Ще бъда много горд, че бившият ми съотборник е мениджър там“, заяви Каут.

  Сподели
298