Анонс на 28-ми кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 28-ми кръг от Висшата лига

Кристъл Палас - Лутън 
Стадион: Селхърст Парк 
Дата: 09.03.2024 г. 
Час: 17:00 ч.

Кристъл Палас допусна три пъти в последните 15 минути от Тотнъм за да загуби 3:1 в северен Лондон. Домакините загубиха само веднъж у дома в последните шест, и това е добра форма за такъв противник.

Лутън се върна от 2:0 срещу Вила, но Лука Дин късно реши мача и донесе пета загуба поред. "Шапкарите" имат добър рекорд на гости със само 1 загуба от 6 и то от Ливърпул. Контузените обаче са почти цял отбор. 

Лутън има загуби в 4 поредни кръга. Така фаворити са домакините.

Прогноза: Кристъл Палас - Лутън 2:1

 

Борнемут - Шефилд Юнайтед
Стадион: Виталити
Дата: 09.03.2024 г.
Час: 17:00 ч.

Борнемут прекрати поредица от 7 без успех с 2:0 над Бърнли последно. Сега шансът за нова победа срещу последния е налице. 

Шефилд се предаде за 6:0 срещу Арсенал, но Крис Уайлдър все пак взе две победи в последните 4 мача на гости. В тима има доста проблеми с наказанието за Холгейт и многото контузени.

Шефилд не успя да вкара гол в 3 кръга поред. Очаква се "черешките" лесно да вземат срещата.

Прогноза: Борнемут - Шефилд Юнайтед 3:0

 

Уулвс - Фулъм 
Стадион: Молиню 
Дата: 09.03.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

След три победи поред Уулвс отстъпи тежко на "Сейнт Джеймсис Парк" в последния кръг. За сега тимът стои в горната половина на таблицата с 3 точки над противника.

Фулъм последва успеха над Манчестър Юнайтед с 3:0 и над Брайтън на "Крейвън Котидж". От състава сега липсва само ключовия Раул Хименез от върха на атаката.

При домакините Куня и Хи-Чан също липсват от нападението, под въпрос са Нето, Гомеш и Са.

Уулвс не допусна гол в 4 поредни мача с Фулъм и няма загуба у дома от този противник в 14 поред.

Прогноза: Уулвс - Фулъм 2:2

 

Астън Вила - Тотнъм 
Стадион: Вила Парк
Дата: 10.03.2024 г.
Час: 15:00 ч.

Астън Вила взе точка от Аякс на гости през седмицата и ще има известно предимство преди реванша. Междувременно обаче предстои този тежък двубой. Унай Емери постигна 4 победи в последните 5 мача.

Тотнъм изненадващо отстъпи на Уулвс наскоро, но победата над Палас върна надеждите за топ 4. "Шпорите" загубиха последните 3 двубоя поред с Вила, включително този мач миналата година с 2:1. 

В двата тима има проблеми. При домакините аут са Рамзи, Буендия, Дюран, Камара и Мингс. При гостите - Соломон, Сесеньон, Ришарлисон, Форстър и Сар е под въпрос. Очаква се Педро Поро да се върне тук след няколко пропуснати мача.

Тотнъм вкара по най-малко 2 гола в 10 от последните 11 кръга. Вила има капацитета да отговори на това.

Прогноза: Астън Вила - Тотнъм 2:2

 

Брайтън - Нотингам Форест
Стадион: АМЕКС
Дата: 10.03.2024 г.
Час: 16:00 ч.

Брайтън ще се надява да реабилитира феновете си за загубата с 4:0 от Рома през седмицата, която практически изхвърли тима от Европа. Тимът обаче нямат победа в 4 поред и загубите са 3 поред.

Форест загуби от Ливърпул последно, но минимално с 1:0 и това в определени обстоятелства може да се счита за позитивно. Загубите и тук обаче са 3 поред и този отбор няма победа от Коледа насам. 

При домакините проблемите в състава продължават с наказанието на Гилмор и контузените Милнър, Педро, Хинселууд, Марч и Митома.

Двата отбора са извън всякаква форма, което не предполага добър двубой.

Прогноза: Брайтън - Нотингам Форест 0:1

 

Уест Хем Юнайтед - Бърнли 
Стадион: Лондон Стейдиъм 
Дата: 10.03.2024 г.
Час: 16:00 ч.

Уест Хем постигна поредни победи като се справи последно с Евертън в лигата, но в Лига Европа през седмицата тимът отстъпи на Фрайбург въпреки че опита да предложи най-силната си постройка. Дейвид Мойс се цели и засега успява да стои в местата за европейските турнири, държейки 7-мо място за момента.

Бърнли получи четвърта поредна загуба от Борнемут, който взе точките от "Търф Моор". Тимът на Венсан Компани е на 11 точки под линията за спасение. Неговият отбор дори не вкара гол в 3 поредни мача, а допусна поне по 2 гола в 6 поредни кръга.

Откъм състави домакините са в почти пълно здраве, докато гостите имат проблеми с Фостър, Колеошо, Бейер, Рамзи и Редмънд. 

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Бърнли 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
301