Арсенал с отличен в Шефилд


И. Ангелов

Арсенал с отличен в Шефилд

Шефилд Юнайтед посрещна Арсенал в срещата от поредния двадесет и седми кръг на английската Висша лига. Днес на "Брамал Лейн" гостите спечелиха с убедителното 6:0 и добавиха към вече най-добрата голова разлика в Англия. След кръга те водят по този показател с 6 гола на Ливърпул и 10 на Ман Сити, макар да им отстъпват с 2 и 1 т., съответно.

Още от първата минута "артилеристите" установиха контрол и имаха няколко удара и един в гредата. В 5-ата минута Йодегор логично откри резултата след подаване на Райс за 1:0. В 13-ата минута Сака се включи от дясно и подаде остро, а Богъл бутна топката в мрежата си, опитвайки да я прескочи - 2:0.

В 15-ата минута за 3:0 вкара Мартинели след двойно подаване с Кивиор и избягване на засадата. В 25-ата минута 4:0 направи Хаверц с нисък удар след подаване на Мартинели. Преди почивката стана и 5:0 в 39-ата минута с нов гол като копие на всички останали, но в края тук Сака намери Райс за попадението.

Във втората част темпото бе по-ниско, и Бен Уайт се разписа в 58-ата минута за 6:0 след подаване на Хаверц и мощен удар.

 

  Сподели
271