Холанд вкара пет гола на Лутън


И. Ангелов

Холанд вкара пет гола на Лутън

Лутън посрещна Манчестър Сити в срещата от осминафиналната фаза на ФА Къп. Днес на "Кениуърт Роуд" гостите спечелиха с убедителното 6:2, а талисмана на гостите Ерлинг Халанд вкара пет пъти, за 4 от които асистира Кевин де Брюйне. Ковачич добави последното попадение за "гражданите".

Още в 3-ата минута Де Брюйне от ляво центрира ниско и Холанд завърши за 1:0 от близо. 2:0 стана след 15 минути когато белгиецът отново изведе нападателя през средата за нисък удар през краката на Крул.

В 40-ата минута Холанд вкара осмия си хетрик за Сити когато избегна засадата отново при подаване на Де Брюйне - 3:0. Лутън обаче се върна изненадващо след като в 45-ата минута Кларк от дистанция изпрати топката в ъгъла на вратата далеч от Ортега за 3:1.

Така с импулс в играта домакините стигнаха и до 3:2 отново чрез Кларк при грешка на вратаря. Това отново накара гостите да заиграят и в 55-ата минута Де Брюйне отново постави топката за лесен завършек и 4:2 за Холанд. 

Нападателят направи резултата 5:2 три минути след това но този път след подаване на Силва. В 72-ата минута Ковачич оформи крайното 6:2 от дистанция.

  Сподели
301