Ман Сити съгласува трансфера на нападател


Н. Гавазов

Ман Сити съгласува трансфера на нападател

Съобщава се, че Манчестър Сити е постигнал споразумение за трансфер накрилото на Хирона Савио от клуба-майка Троа.

След като се присъедини към Хирона под наем от Троа миналото лято, Савио продължи да си създава име в испанския висш дивизион.

Бразилецът участва в 22 от 23-те мача на Хирона в лигата, като отбеляза пет гола и даде седем асистенции, за да помогне на своя отбор да направи изненадваща заявка за титлата.

Въпреки че има договор с Троа до юни 2027 г., впечатляващите изяви на Савио за Хирона предизвикаха значителен интерес.

Според журналиста Фабрицио Романо , Манчестър Сити е постигнал споразумение с френския клуб да подпише със Савио постоянен договор това лято.

Манчестър Сити изглежда е използвал връзките си с Троа и Хирона, като и трите клуба са под чадъра на City Football Group.

Смяташе се, че Савио е обект на оферти от клубове в Германия и Англия, но Манчестър Сити изглежда спечели надпреварата за подписа му.

Въпреки че таксата не е разкрита, предишен доклад предполагаше, че европейските шампиони могат да подпишат с 19-годишния футболист само за £10 милиона.

Необходимите документи ще бъдат подписани в следващите дни, за да бъде трансферът официален за летния трансферен прозорец.

Савио бе част от младежката група на бразилския клуб Атлетико Минейро, където записа 35 мача за първия отбор.

След като премина в Троа през лятото на 2022 г., Савио веднага бе изпратен под наем в отбора на Ередивизи ПСВ Айндховен.

Тийнейджърът преживя тежък период с нидерландския гранд, като не успя да започне в титулярния съатав в осем състезателни мача.

Тъй като Савио в момента се радва на успешен период под наем с Хирона, той е готов да напусне Троа, без да направи нито един мач за клуба от Лига 2.

Нападателят ще се надява да играе ключова роля в съботния сблъсък с Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу".

Хирона в момента е на второ място в Ла Лига с две точки, които ги делят от тима на Карло Анчелоти .

  Сподели
272