Артета напуска Арсенал след края на сезона


Н. Гавазов

Артета напуска Арсенал след края на сезона

Мениджърът на Арсенал Микел Артета предупреди обкръжението си преди няколко дни, че обмисля да прекрати мандата си при "артилеристите" в края на настоящия сезон. Това съобщава Sport.es.

Според източника, Артета има договор с "артилеристите“ до 2025 г., но изминалите години и напрежението през последните сезони изглежда също са се отразили върху мениджъра. Добрите отношения, които поддържа със собствениците на лондонския клуб, ще му позволят да преговаря за евентуално напускане по взаимно съгласие след края на сезона. Микел вече е информирал обкръжението си за това, но в момента треньорът все още планира да види как ще се развие последният сегмент от настоящия сезон за Арсенал.

Нека припомним, че преди това старши треньорът на Барселона Шави и мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обявиха напускането си след края на сезона .

Под ръководството на Артета Арсенал спечели три трофея - ФА Къп (2019-2020), както и две ФА Суперкупи (2020 и 2023). Освен това "артилеристите", водени от испанеца, станаха сребърни медалисти във Висшата лига през миналия сезон.

В момента Арсенал е на трето място в класирането на Висшата лига на Англия с 43 точки от 21 мача в лигата. Начело е Ливърпул с 48 точки от същия брой мачове.

  Сподели
407