Гуардиола коментира преминаването на Берарда в Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Гуардиола коментира преминаването на Берарда в Ман Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола се пошегува, че Манчестър Юнайтед ще трябва да кръсти трибуна на Омар Берада, ако той свърши нещата на "Олд Трафорд" с едно щракане на пръсти.

През миналия уикенд стана ясно, че Берарда ще напусне ролята си на директор на футболните операции на Сити, за да се присъедини към Юнайтед, за да замени Ричард Арнолд като главен изпълнителен директор.

Гуардиола признава, че това е голямо попълнение за Юнайтед, но Пеп предупреждава, че неговият сънародник не е гаранция за незабавен успех.

Разбира се, сега знанията му отиват в Юнайтед, това е реалността.

"Очевидно неговите знания вече ще работят за Манчестър Юнайтед. Това е реалността. Когато купувате един играч от друг клуб, вие купувате и знанията, които този футболист е натрупал в миналото, работейки с други мениджъри и играчи. Това е много нормално. Ние научихме много от Омар, но и той научи много от клуба, а сега отиде в Юнайтед.

Но Кевин Де Бройне все още е в Ман Сити и ще играе тук. Ерлинг Холанд също. Така че не е толкова просто. Ако беше, Юнайтед, със силата с която разполага като клуб, щеше да постига успехи и досега. Може би в Юнайтед смятат, че с този човек всичко ще се промени. Поздравления за тях. Не знам обаче дали това ще се случи с едно щракване на пръсти. Ако се случи, тогава те трябва да кръстят трибуна на името на Омар Берада в бъдеще, защото той ще е го е заслужил.

Той е прекрасен човек, невероятен характер, невероятен професионалист. Вчера го видях, прегърнахме се и му пожелах всичко най-хубаво. Дълбоко му желая най-доброто, защото той е фантастичен човек", заяви Гуардиола за Evening Standard.

  Сподели
474