Ман Сити е заплашен от изключване от Висшата лига


Н. Гавазов

Ман Сити е заплашен от изключване от Висшата лига

Бившият финансов съветник на Манчестър Сити Стефан Борсън заяви, че изключването от Висшата лига е минималното наказание, което Сити ще получи, ако бъдат признати за виновни в нарушаване на правилата за финансов феърплей.

Изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс каза тази седмица, че е определена дата за изслушване на Сити, който е изправен пред 115 нарушения на финансовия феърплей между сезони 2010/11 и 2017/18.

Борсън вярва, че санкциите срещу Сити могат да бъдат изключително тежки, но Стефан предупреждава, че ще бъде трудно за всеки съд да издаде присъда.

"Това е случай от съвсем различен мащаб (отколкото в случая с Евертън и Форест). Ако те бъдат признати за виновни, това ще доведе до изключване от дивизията, като минимум, и няма спор за това. Те са заподозрян в измама, продължила повече от 10 години.

Ако това се докаже, то е много сериозно. Никой не би спорил за това. Уверявам ви, това са обвинения от най-сериозен характер.

Изглежда много малко вероятно броят на хората и компаниите, участващи в това, да са мамили в продължение на 10 години. Би било много важно решение, ако някой съд или трибунал каже, че толкова много хора са се държали нечестно и са направили неверни твърдения", заяви Борсън.

  Сподели
371