Арсенал прегази Кристъл Палас (видео)


Н. Гавазов

Арсенал прегази Кристъл Палас (видео)

Завръщайки се от зимната пауза, Арсенал размаза Кристъл Палас с 5-0.

Възстановените от контузии Александър Зинченко и Габриел Жезуш се завърнаха в титулярния състав на "артилеристите". Давид Рая пое вратата, а Леандро Тросар също се появи рано в сравнение със загубата от Ливърпул за ФА Къп.

"Орлите" направиха две промени в началото на мача за купата. Дийн Хендерсън стигна до гол, а в челните редици на атаките бе Жан-Филип Матета.

На Арсенал бяха нужни само 10 минути, за да открие резултата. Деклан Райс изпълни неочаквано корнер, а Габриел Магалаес се възползва от центрирането на партньора си на далечната греда - 1:0.

В 14-ата минута домакините изпълниха нов корнер, а след отбита топка на Джеферсон Лерма кълбото влетя под напречната греда.

Палас не показа нищо до 33-ата минута, когато Рая изчисти лошо за Лерма, но веднага се поправи, като парира мощния удар на Жеферсон от далечна дистанция.

А в 37-ата минута "топчиите" направиха преднината си комфортна. Букайо Сако центрира от корнер към далечната греда, където Габриел прати топката с глава към Хендерсън, от когото снарядът се отби във вратата - 2:0.

В началото на второто полувреме Тросар имаше добра възможност да увеличи резултата, но Леандро пропусна от района на "бялата точка"  след пас от десния край на наказателното поле на Жезуш.

Тросар обаче се поправи в 59-ата минута, завършвайки контраатаката на Арсенал. Леандро с рязка смяна на хода изведе Натаниел Клайн встрани и стреля към вратата - 3:0.

Останалата част от мача бе спокойна за "артилеристите". "Орлите" не създадоха много проблеми на Рая, с изключение на това, че Дейвид отклони пряк свободен удар на Еберечи Езе.

И когато добавеното време вече течеше, Мартинели на два пъти затвърди победата на отбора си. Първо Габриел порази вратата на Хендерсън с дрибъл от левия край на наказателното поле - 4:0. А след това бразилецът хладнокръвно реализира възможността един на един - 5:0.

Два корнера и една контраатака позволиха на Арсенал да си осигури комфортна победа. "Орлите" бяха напълно безизразни, не показваха желание за битка.

 

След този успех колективът на Микел Артета събра 43 точки, изравнявайки се по този показател с Манчестър Сити и Астън Вили. Разликата от лидера Ливърпул е два пункта.

"Орлите" от своя страна са 14-ти, на 5 точки от зоната на изпадащите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
246