Мърсън: Арсенал се нуждае от централен нападател


Н. Гавазов

 Мърсън: Арсенал се нуждае от централен нападател

Експертът на Sky Sports Пол Мърсън смята, че Арсенал трябва да подпише с нападателя на Брентфорд Айвън Тоуни през януари.

Пораженията от Фулъм и Уест Хем в последните им два мача свалиха Арсенал на четвърто място във Висшата лига.

Мърсън е убеден, че Арсенал все още се бори за титлата, но тези два резултата показват на Пол, че артилеристите отчаяно търсят голмайстор като Тоуни.

"Всеки има лоши периоди. Абсолютно. Състезанието е от 38 мача, изтощително е, трудно е и ще имаш възходи и падения.

Но последните два резултата на Арсенал – домакинско поражение с 2-0 от Уест Хем и последващо поражение с 2-1 като гост от Фулъм – бяха разочароващи. Това са двата мача, които искате да спечелите, ако се надявате да спечелите Висшата лига.

Но може да им послужи добре, тъй като сега трябва да отидат на трансферния пазар през януари.

Ако победят Уест Хем или Фулъм и Габриел Жезуш или Еди Нкетия вкарат гол, хората може да започнат да се чудят дали имат нужда от централен нападател?

Сега е ясно: те се нуждаят от централен нападател. Според мен няма съмнение в това.

Жезуш имаше два шанса срещу Уест Хем. За някой като Айвън Тоуни те щяха да бъдат сигурни голове.

Все още има дълъг път. Арсенал все още е в надпреварата. Мисля, че трябва да подпишат с Айвън Тоуни. Не мисля, че ще спечелят лигата, освен ако не подпишат с централен нападател.

Мисля, че ако подпишат с централен нападател, головете ще дойдат лесно за тях, като Астън Вила и Тотнъм. Ние сме в края на сезона и двата отбора са в надпреварата, заедно с Арсенал.

Тотнъм е обект на възходи и падения, докато Астън Вила е малко по-стабилен. Но защо не? Трябва да мечтаете. Какъв е смисълът да си професионален футболист и да играеш, ако не вярваш?", заяви Мърсън.

  Сподели
223