Арсенал счупи антирекорд със загубата от Уест Хем


Н. Гавазов

Арсенал счупи антирекорд със загубата от Уест Хем

Арсенал вписа името си в нежелана глава от историята на Висшата лига по време на поражението си с 2:0 от лондонския съперник Уест Хем Юнайтед на стадион "Емирейтс".

Благодарение на успеха на Ливърпул с 2:0 над Бърнли на Боксинг Дей, който накара "червените" да дръпнат с две точки на върха, само победа щеше да е достатъчна за отбора на Микел Артета, ако искаше да се върне на върха в класирането.

"Артилеристите" посрещнаха Уест Хем в централата си на "Емирейтс", след като останаха непобедени в първите си девет домакински мача от елита за новия сезон - спечелиха седем поредни победи във всички турнири пред собствените си фенове - но показаха нехарактерно слабо представяне в четвъртък.

Голове на Томас Соучек и бившия защитник на Арсенал Динос Мавропанос накараха Дейвид Мойс да спечели първата си мениджърска победа като гост срещу "артилеристите" от 23-ия опит, а вечерта на домакините можеше да стане още по-тежка, ако Давид Рая не бе спасил дузпа в добавеното време от Саид Бенрахма.

Уест Хем прекара по-голямата част от мача в собствената си половина, но защитата на "чуковете" бе изключителна, тъй като Арсенал имаше 77 докосвания в наказателното поле на Уест Хем, без да намери вратата.

Откакто данните станаха достъпни в началото на сезон 2008-09, нито един отбор от Висшата лига не е имал повече докосвания в наказателното поле в един мач, без да отбележи гол, и Артета призна, че Уест Хем просто е превъзхождал и в двете полета.

 "Когато погледнете колко сме генерирали в играта, да видите резултата е много разочароващо. Но те бяха по-добри от нас и в двете полета.

Имаха два удара  - три с дузпата. Ние имахме 30, не знам колко тъчове в наказателното поле, колко ситуации, колко възможности за гол и не вкарахме. Във футбола трябва да го направиш по-добре, ако искаш да спечелиш. Ние не спечелихме заради това.

Ако не вкараме гол с 30 удара, тогава трябва да направим 50 или 60, за да се опитаме да вкараме. Това е единственото нещо. Не мога да си представя мач, в който имаме повече тъчове в наказателното поле, повече доминация и по-малко ситуации за съперника срещу наистина добър отбор на Уест Хем. Днес обаче това не бе достатъчно, за да спечелим мача", заяви Артета.

  Сподели
308