Грей: Зинченко може да струва титлата на Арсенал


Н. Гавазов

Грей: Зинченко може да струва титлата на Арсенал

Бившият защитник на Съндърланд Майкъл Грей вярва, че Александър Зинченко може да е причината Арсенал да изпусне титлата във Висшата лига този сезон.

В последния си мач - в Ливърпул на 23 декември - Арсенал завърши наравно 1:1, като допусна единствения си гол, след като Мохамед Салах победи Зинченко и порази вратата.

Според Грей, Зинченко е твърде запален да участва към атаката, което според е слабост в отбора на Микел Артета.

"Трябва да бъда честен с вас. Не го видях да играе само срещу Ливърпул, въпреки че това бе страхотен мач и мисля, че може да коства титлата на Арсенал във Висшата лига.

Това е колко голям е проблемът. Не го критикувам или казвам, че е ужасен играч, защото не е. Той игра за Манчестър Сити и показа стойността си там.

Той се доказа в Арсенал и на моменти е доста трудно да го критикуваме предвид това, през което преминаха той и семейството му през последната година и половина. Но от футболна гледна точка го виждам като проблем за Арсенал.

В някои мачове - срещу Ливърпул например - не можеш да станеш полузащитник, когато твоят отбор притежава топката. Трябва да пазиш гърба си четири или пет и да си надежден. Преди всичко трябва да си защитник.

В определени моменти от мачовете той забравя, че трябва да бъде защитник. Ако ще продължи да играе така всяка седмица, това ще бъде проблем за Арсенал. Мисля, че това може да не е достатъчно, за да спечелят Висшата лига", заяви Грей.

  Сподели
432