Артета: Бяхме невероятни


Н. Гавазов

 Артета: Бяхме невероятни

Мениджърът на Арсенал Микел Артета коментира резултатите от мача с Ливърпул (1:1).

"Невероятна игра, една от най-стегнатите, които съм виждал от 20 години в тази лига. В много моменти бяхме на върха, в последните 20 минути го искахме повече, но равенството е справедлив резултат. Бяхме решени да атакуваме и да им създаваме проблеми. Това е отбор, който създава хаос, те са най-добрите в света в играта на вертикален футбол.

Щастлив съм, че съм там, където сме. Ще имаме страхотна вечеря със семействата си и след това ще се върнем на работа. Голям тест и ние определено го издържахме. Момчетата бяха невероятни. Беше невероятна игра между два отбора, която вдигна летвата на следващото ниво. И двата клуба искаха да спечелят и играха за победа. В последните 15-20 минути отборът ни много искаше да победи, но не намерихме качествения шанс в последната третина да го постигнем.

Ливърпул е най-добрият отбор в света, който играе вертикален мач. Само Габриел Жезуш имаше шанс, а пет секунди по-късно топката бе в нашето наказателно поле. Когато играхме тук миналата година, ни липсваха някои важни играчи, важни елементи, които трябва да имате, за да играете срещу тях по този начин. Сега го имахме“, заяви Артета.

  Сподели
319