Моуриньо: Салах и Де Брюйне бяха като деца


Н. Гавазов

Моуриньо: Салах и Де Брюйне бяха като деца

Старши- треньорът на Рома Жозе Моуриньо сподели спомените си от съвместната работа с Мохамед Салах и Кевин Де Брюйне в Челси.

"Те си тръгнаха, защото искаха да си тръгнат. Те не искаха да чакат и историята доказва, че решението им е правилно. Когато ми казват, че си пуснал Салах, аз казвам точно обратното: получих Салах... Аз бях този, който каза да купят Салах. Той щеше да се премести от Базел в Ливърпул и аз направих битка и война, за да го накарам да отиде в Челси.

Кевин и аз отидохме в Азия за предсезонна подготовка... и Челси искаше да даде Кевин под наем на германски клуб и аз казах: "Не, искам го с мен". Той остана и започна Висшата лига с първия отбор. След това играхме Суперкупата на Европа в Прага с Байерн и той не игра в този мач и на следващия ден искаше да си тръгне!

И двамата бяха просто деца, които не можеха да чакат, и кариерите им показват, че са били прави“, заяви  Моуриньо в интервю за канала в YouTubeThe Obi One Podcast.

Моуриньо води Челси два пъти: от лятото на 2004 г. до есента на 2007 г. и от лятото на 2013 г. до края на 2015 г. С лондонския клуб португалецът спечели три титли на Англия. Освен това отборът под негово ръководство спечели Купата и Суперкупата на ФА, както и три пъти Купата на лигата.

  Сподели
241