Артета: В природата ми е да защитавам моя клуб


Н. Гавазов

Артета: В природата ми е да защитавам моя клуб

Мениджърът на Арсенал Микел Артета обясни поведението си и това на клуба си след поражението с 1:0 от Нюкасъл.

Миналата събота Арсенал допусна първото си поражение за този сезон във Висшата лига. След мача на "Сейнт Джеймсис Парк" Артета разкритикува английските рефери.

На следващия ден Арсенал пусна изявление в подкрепа на Артета, призовавайки съдийската колегия да повиши стандартите на реферите.

Този тип поведение предизвика критики от експерти и фенове, но Артета не смята, че е направил нещо нередно и няма намерение да се променя.

"Моето задължение е да застана пред вас, пред камерите, и да дам много ясна и честна оценка на случващото се в играта. Това направих.

Бях много открит относно чувствата си за това как играе отборът и как решенията, които взеха, повлияха на играта.

Мое задължение е да защитавам моите играчи, да подкрепям моите играчи, да защитавам моя клуб, да подкрепям моя клуб по най-добрия възможен начин. Това е, което ще правя от време на време.

Правя го така, както го чувствам, но когато има доказателства, се опитвам да бъда възможно най-честен. И винаги е така – дори когато губим, поемам отговорност да се държа по същия начин. Това е моята природа и съм длъжен да защитавам моя клуб.

След мача с Нюкасъл говорих пред медиите по начина, по който го направих, защото имах доказателства и силно чувство за несправедливост.

В съблекалнята също попитах моите играчи как можем да играем по-добре, да доминираме повече и да правим нещата както искаме.

Но моят дълг към вас е едно, а моят дълг като треньор е друг. Ето как се държа - нищо специално, нищо различно. Клубът и аз сме готови да правим това отново и отново.

Отстоявам думите си, че грешките са част от футбола по всякакъв друг начин и ние сме тук, за да подобрим конструктивно играта с всичко, което можем. Това е, което ние

правим като клуб, на срещите на мениджърите, за да дадем нашите мнения и да повишим нивото по най-конструктивния начин, за да получим по-добър продукт. Грешките са

част от еволюцията и по пътя винаги има препятствия, но трябва да си казваме нещата така, както са. Това е задължително, ако ще подобряваме условията. Когато има

проблеми, трябва да говорим за тях и да ги коригираме. Това се опитвам да правя, нищо повече", заяви Артета.

  Сподели
197