Клубове от Саудитска Арабия ще се борят за Бруно?


Н. Гавазов

Клубове от Саудитска Арабия ще се борят за Бруно?

Клубовете от Саудитската професионална лига са се прицелили да привлекат Бруно Фернандеш от Манчестър Юнайтед следващото лято.

Карим Бензема, Садио Мане, Неймар и Риад Марез са сред известните имена, които преминаха към Саудитската професионална лига в последно време и изглежда, че Фернандешс вече е добавен към списъка с цели за 2024 г.

Португалският полузащитник получи лентата, след като мениджърът Ерик тен Хаг реши да лиши Хари Магуайър от капитанството през юли тази година.

Според репортера на Sky Sports News Руди Галети, Фондът за публични инвестиции на Саудитска Арабия се подготвя за потенциален ход за придобиване на подписа на капитана на Юнайтед през следващата година.

Докладът добавя, че има индикации, че представители на Фонда за публични инвестиции на Саудитска Арабия са готови да се включат в дискусии с обкръжението на полузащитника относно възможността за бъдещи преговори.

Фондът за публични инвестиции на Саудитска Арабия е мажоритарен акционер в четирите най-добри футболни отбора на Саудитска Арабия - Ал-Наср , Ал-Хилал , Ал Итихад и Ал Ахли - както и в отбора на Висшата лига Нюкасъл Юнайтед .

Докладът се появи, след като се появиха слухове, че плеймейкърът на Манчестър Сити Кевин Де Брюйне и нападателят на Ливърпул Мохамед Салах също са в списъка с играчи, които трябва да се обърнат към Близкия изток.

Фернандеш се присъедини към Манчестър Юнайтед през 2020 г. от Спортинг Лисабон за сума от около 60 милиона паунда и той има 200 мача за "червените дяволи", като отбеляза 67 гола и направи 57 асистенции по време на престоя си в Манчестър.

  Сподели
353