Сър Ратклиф няма намерение да уволнява Тен Хаг


Н. Гавазов

Сър Ратклиф няма намерение да уволнява Тен Хаг

Сър Джим Ратклиф няма намерение да уволнява мениджъра на Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг, когато стане акционер в "Олд Трафорд".

В момента Сър Ратклиф е във финалната фаза на преговорите за сделка, според която той ще придобие 25 процента от акциите на Юнайтед за £1.35 милиарда и ще получи контрол върху футболните операции на клуба.

Очаква се Сър Ратклиф да направи редица промени на ключови позиции. Една от жертвите на новия режим може да бъде главният изпълнителен директор Ричард Арнолд.

Но Тен Хаг може да бъде спокоен за работата си. Според i News пристигането на Сър Ратклиф няма да подложи нидерландския специалист на допълнителен натиск.

Сър Ратклиф е позитивен за работата с Тен Хаг и вярва, че бившият треньор на Аякс е в състояние да подобри ситуацията с играта и резултатите след невпечатляващото начало на новия сезон.

Със завръщането на Юнайтед в Шампионска лига и спечелването на Купата на лигата миналия сезон, Тен Хаг си осигури голямо доверие, което все още не е изчерпано.

В същото време Сър Ратклиф може да намали влиянието на Тен Хаг върху трансферите на Юнайтед, защото плановете на сър Джим включват поканата на спортен директор.

  Сподели
375