Сити ще постигне минимален успех срещу Блекбърн


П. Пенков

Сити ще постигне минимален успех срещу Блекбърн

Блекбърн - Манчестър Сити
Стадион: "Ииуд Парк", Блекбърн
Дата: 25.04.2011
Час: 22:00
Съдия: Андре Маринър

Отборите на Блекбърн и Манчестър Сити се изправят един срещу друг в двубой от 34-я кръг от английската Висша лига. Домакините се борят за оцеляването си през този сезона, като в момента заемат 16-та позиция в класирането, на точка разлика от зоната на изпадащите. Съставът на Стив Кийн не се намира в особено добра форма, регистирайки три последователни равенства в последните си домакинства на "Иууд Парк". Преди седмица Роувърс регистира 16-та си загуба през сезона, след като не успя да се противопостви при гостуването си на Евертън.

Жуниор Хойлет ще бъде на линия за срещата с Манчестър Сити, след като пропусна двубоя с карамелите, поради разтежение. Райън Нелсън и Винс Грела са контузени, а Стивън Нзонзи ще трябва да изтърпи последния мач от наложеното му наказание. Роке Санта Крус пък не може да играе срещу бившия си клуб.

Съперникът им Манчестър Сити е четвърти във временното подреждане, като притежава точка и мач по-малко от петия Тотнъм. Сити има реален шанс да играе в Шампионската лига през следващата кампания, тъй като програмата на гражданите е много по-лека от тази на шпорите. Преди две седмици съставът на Роберто Манчини загуби с 3:0 гостуването си на Ливърпул, но бързо върна радост в почитателите си, след като победи Манчестър Юнайтед с 1:0 в полуфинален двубой от турнира за Купата на Футболната Асоциация на Англия. Така Сити ще срещне Стоук на финала,  който ще се проведе на стадион "Уембли" на 14 май.

Мениджърът на Манчестър Сити - Роберто Манчини вероятно ще заложи на същия съствав, който се наложи над червените дяволи. Нападателят Марио Балотели ще търси да запази титулярното си място след разтежението, което получи Карлос Тевес. Бранителят Мика Ричардс страда от подобен род контузия, докато Пабло Сабалета е готов отново да докаже качествата си.

Блекбърн Роувърс регистира равенства в последните си три домакински срещи, докато Манчестър Сити загубиха четири от общо последните си пет гостувания.

Прогноза: Блекбърн - Манчестър Сити 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Блекбърн:

05 март Фулъм - Блекбърн 3:2 (Висша лига)
19 март Блекбърн - Блекпул 2:2 (Висша лига)
02 април Арсенал - Блекбърн 0:0 (Висша лига)
09 април Блекбърн - Бирмингам 1:1 (Висша лига)
16 април Евъртън - Блекбърн 2:0 (Висша лига)

Манчестър Сити:

17 март Манчестър Сити - Динамо Киев 1:0 (Лига Европа)
20 март Челси - Манчестър Сити 2:0 (Висша лига)
03 април Манчестър Сити - Съндърланд 5:0 (Висша лига)
11 април Ливърпул - Манчестър Сити 3:0 (Висша лига)
16 април Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 1:0 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Блекбърн - Манчестър Сити

96 мача
41 победи за Блекбърн
26 равенства
29 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 152:140 за Блекбърн


Коефициенти от bet365:
Блекбърн - 3.60
Равен - 3.30
Манчестър Сити - 2.10

Коефициенти от Offsidebet:
Блекбърн - 3.45
Равен - 3.25
Манчестър Сити - 2.10

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
150