И Ман Сити ще се наложи над Лийдс


И. Ангелов

И Ман Сити ще се наложи над Лийдс

Манчестър Сити - Лийдс Юнайтед
Стадион: Етихад
Дата: 14.12.2021 г.
Час: 22:00 ч.

В последния кръг на Висшата лига Манчестър Сити запази преднината си на върха като спести доста усилия срещу Уулвс. Дузпа от Рахим Стърлинг бе достатъчна за победата, а изглежда Пеп Гуардиола иска да разпредели умората преди най-тежкия коледен период в Англия за всички отбори. Миналата година обаче Сити загуби домакинството си на Лийдс.

Тимът на Марсело Биесла този сезон не показва футбола от миналия, но това е и заради проблеми с травми, които нараниха старта на сезона. В момента Лийдс има само 1 победа в последните си 6 мача и има една от най-лошите статистики на гости. 

Проблемите с контузени също продължават за гостите, като ключовият Патрик Бамфорд отново е в лазарета заедно с Родриго, Калвин Филипс и Лиам Купър. Робин Кох и Паскал Стрюих също са под въпрос. Джо Герхард вкара като резерва срещу Челси и може да се възползва от липсата на титулярното нападение на клуба.

Сити няма да разчита на наказания Жоао Кансело, който натрупа картони. Очаква се Кайл Уокър директно да го замести след като бе почивка последно. Феран Торес и Лиам Делап са контузени, а под въпрос е Гюндоган, който получи проблем в гърба в победата над Уулвс с 1:0.

Ман Сити спечели 6 кръга поред. Сухите мрежи на "гражданите" са 7 в последните 9 кръга. Формата на домакините е изключителна с начина, по който управляват срещите си и трупат резултати. Очаква се Пеп Гуардиола да свърши работата си и тук.

Прогноза: Манчестър Сити - Лийдс Юнайтед 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лийдс (Марсело Биелса)
 
Меслие
   
Ейлинг
Йоренте
Далас
Фирпо
Шекълтън
Форшоу
Рафиня
Робертс
Джеймс
Герхард
Фоден
Жезус
Марез
Брюйне
Родри
Силва
Зинченко
Уокър
Лапорте
Диаш
   
Едерсон
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Ман Сити - Лийдс 2:0

  Сподели
723