Ливърпул ще пречупи Уест Хем


Н. Гавазов

Ливърпул ще пречупи Уест Хем

Уест Хем – Ливърпул

Стадион: "Лондон", Лондон

Дата: 07.11.2021 г.

Час: 18:30 ч.

Съдия: Крейг Поусън

Уест Хем и Ливърпул ще затворят програмата от 11-я кръг на Висшата лига на Англия. И това ще е достоен завършек на английския уикенд, защото среща ще си дадат не само съседи в челната четворка, но и два отбора, които се намират в отлична форма.

Уест Хем имаше трудно начало на сезона, но след това лондончани намериха играта си и записаха четири победи в последните си пет срещи. В миналия кръг хората на Дейвид Мойс гостуваха на Астън Вила и отнесоха съперника си с 4:1. Този успех бе трети пореден за "чуковете" и им помогна да влязат в топ 4. След десет мача Уест Хем има 20 точки и е само на 6 пункта от лидера Челси. Кой можеше да си представи това преди старта на кампанията?

Ливърпул изненадващо се препъна срещу Брайтън в миналия кръг, но е факт, че равенството дойде след емоционалната победа с 5:0 на гости на историческия съперник. Да, мърсисайдци имат три равенства в последните си пет срещи, но те остават единствените без загуба в турнира. А хората на Юрген Клоп потвърдиха класата си и в средата на седмицата, побеждавайки Атлетико с 2:0 в Шампионска лига, с което си осигуриха предсрочно класиране за плейофите на турнира. Сега Ливърпул има 22 точки и заема трета позиция в таблицата за класиране на Висшата лига.

Ярмоленко и Влашич са под въпрос за срещата от страна на домакините. Гостите са без  контузените Фирмино, Кейта, Елиът, Милнър, Гомес и Джоунс.

-         Последната среща тук завърши с победа 3:1 за Ливърпул.

-         Ливърпул спечели осем от последните девет мача.

-         Изминаха пет години, откакто домакините спечелиха тук.

-         Гостите записаха победи в 11 от последните 17 двубоя тук.

-         Ливърпул спечели осем от последните си девет гостувания във всички турнири и вкара общо 32 гола.

-         Уест Хем спечели седем от последните си десет мача тук.

Ясно е, че се очертава страхотен сблъсък,  в който може да се случи всичко. Класата на Ливърпул е вън от съмнение, както и увереността на играчите на Клоп, но в не по-малка степен бихме казали, че и "чуковете" имат основание да са с високо самочувствие. Освен това лондончани ще имат подкрепата на трибуните, което не е от толкова голямо значение за гостите, но все пак е възможно да повлияе на играта им. Истината е, че Ливърпул, който е един от претендентите за титлата е изправен пред огромно изпитание. Интересно е да видим  каква тактика ще използва Дейвид Мойс и най-вече в каква степен домакините ще се възползват от проблемите на своя съперник в защита и в средата на терена. Съветът ни е да се заложи на Ливърпул, но при възможност е разумно да се използва и знак "Х". А "2"-та наистина е за по-смелите.

Прогноза: Уест Хем – Ливърпул 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Александър-Арнолд
Конате
Ван Дайк
Робертсън
Хендерсън
Фабиньо
Чембърлейн
Салах
Жота
Мане
Антонио
Форналс
Бенхрама
Боуен
Рийс
Соучек
Кресуел
Огбоня
Зума
Джонсън
   
Фабиански
 
Уест Хем (Дейвид Мойс)

Обоснована прогноза: Уест Хем - Ливърпул 1:2

  Сподели
596