Ливърпул - Брайтън: Време за разплата


Н. Гавазов

Ливърпул - Брайтън: Време за разплата

Ливърпул - Брайтън

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 30.10.2021 г.

Час: 17:00 ч.

Съдия: Марк Дийн

Ливърпул посреща един традиционно костелив орех в лицето на Брайтън и ще се опита да продължи победната си серия, която е от четири мача във всички турнири. От друга страна "чайките" винаги са създавали проблеми на "червените", а последният мач между тези два отбора, който се проведе тук, завърши с минимална победа за гостите. Време ли е за разплата или хората на Греъм Потър ще препънат фаворита?

През миналия уикенд Ливърпул записа гръмка победа с 5:0  на гости на Манчестър Юнайтед, като този успех още се дебатира, а след него повечето експерти единодушно заявиха, че Мохамед Салах е най-добрият играч в света. Също така "червените" са в серия от 17 мача без загуба, като 13 от тях са победи. Те отбелязаха три или повече гола в девет от последните си десет срещи и единственият мач, в който не успяха да го направят, бе срещу защитаващия титлата Манчестър Сити. (Обърнете внимание, че те все пак отбелязаха два гола срещу носителите на титлата). Към момента Ливърпул има 21 точки и заема втора позиция, на пункт от лидера Челси.

Брайтън започна кампанията си с 4 победи от пет мача, а в шестия кръг пропусна да оглави таблицата за класиране, след като направи 1:1 на гости на Кристъл Палас. След това "чайките" не успяха у дома да победят набралия скорост Арсенал и завършиха наравно с борещия се за кожата си Норич. В миналия кръг хората на Потър пък претърпяха тежка загуба от Манчестър Сити. Тези лоши резултати смъкнаха отбора на пета позиция, на два пункта от четвъртия Уест Хем.

Елиът, Милнър и Фабиньо са контузени. Гостите са без Алсат и Уелбек, които са в лазарета.

- Ливърпул е единственият тим, който няма загуба през тази кампания.

- Ливърпул е отбелязал най-много в лигата - 27, а само Манчестър Сити и Челси са получили по-малко.

- Мохамед Салах има 4 гола срещу Брайтън.

Говорихме в началото за "костеливия орех" Брайтън и това е така през последните три сезона.  Ливърпул постигна минимални успехи в 3 от последните 4 победи над "чайките". Няма да е по-различно и сега и домакините ще трябва да положат много усилия, за да пречупят съперника си. Фаворит в двубоя са "червените", които демонстрират страхотна форма и сякаш изглеждат по-силни от шампионския си сезон. Всяка една линия на мърсисайдци изглежда безупречна, а Салах върши чудеса, така че победа за домакините е най-нормалното нещо в този двубой.

Прогноза: Ливърпул - Брайтън 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Брайтън (Греъм Потър)
 
Санчес
   
Уелтман
Дънк
Уебстър
Марш
Грос
Лалана
Модер
Кукурела
Мапей
Тросар
Мане
Жота
Салах
Джоунс
Хендерсън
Кейта
Робертсън
Ван Дайк
Конате
Александър - Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Брайтън 2:0

  Сподели
438