Невил даде оценка на трансферната дейност на Юнайтед


Н. Гавазов

Невил даде оценка на трансферната дейност на Юнайтед

Експертът от  Sky Sports Гари Невил даде своята присъда по повод трансферната активност на "червените дяволи" през това лято.

Към днешна дата Юнайтед успя да направи само една покупка, след като завърши трансфера на младото крило Даниел Джеймс от Суонзи за 18 милиона паунда.

Борбата за по-звездни играчи се развива по-трудно за Юнайтед и  Невил разбира процеса. Гари съветва потенциалните нови футболисти да не се съсредоточават върху настоящата ситуация в клуба, а да погледнат по-мащабно.

"Бих искал да мисля, че играчите търсят по-дългосрочна перспектива. Те трябва да видят колко голям и мощен е този клуб и какво иска в бъдеще.

Ако играч избира клуб, само ако изхождайки от това, че този клуб е останал без Шампионска лига за един сезон, бих казал, че това е неправилен  играч. Ти искаш тук да идват футболисти, които биха жадували да върнат Юнайтед на самия връх.

На тях не им е лесно да правят бизнес на трансферния пазар. Всеки знае, че Манчестър Юнайтед иска играчи и цената им веднага се увеличава.

Те трябва да се опитват да вдъхновят играчите, така че те да искат да отидат в клуба. Изборът на футболистите  не е внезапен - те със своите агенти вършат много работа.

В наши дни се провеждат около 50 двубоя, преди да подпишат договор с клуба. Ловувайки  за големите играчи, Юнайтед ще бъде в една яма заедно с други акули.

На всички клубове е трудно, защото всички те искат някои играчи. Всички те искат Хари Магуайър, всеки клуб го иска. Всеки иска Кристиан Ериксен.

Играчите, които са на слух, имат четири до пет варианта. Те не отиват в първия им попаднал клуб, правят разумен избор и вземат под внимание много аспекти.

Манчестър Юнайтед трябва да свърши много работа, за да изгради отбор, способен да се бори за трофеи. Надявам се, че процесът ще започне това лято, но е важно не само да се поканят играчи, но и да се отърват от някои", заяви Невил.

  Сподели
502