Челси и Юнайтед ще започнат сезона с драма с дузпи


Т. Михайлов

Челси и Юнайтед ще започнат сезона с драма с дузпи

Челси - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Уембли", Лондон
Дата: 08.08.2010
Час: 17:00
Съдия: Андре Маринър


Челси и Манчестър Юнайтед се изправят един срещу друг в спора за Къмюнити шийлд, което е и първи официален мач за двата тима през новия сезон. По традиция в този двубой играят шампионът срещу носителя на купата. Лондончани обаче взеха и двете отличия и “червените дяволи” са на “Уембли” в ролята си на вицешампион.

Челси направи скромна селекция, взимайки Йоси Бенаюн от Ливърпул за сума от около 6 милиона. До дни ще бъде завършен окончателно и трансферът на Рамиреш от Бенфика. Цената му е около 18 милиона паунда. В предсезонната си подготовка тимът на Анчелоти победи Кристал Палас с 1:0, след което отстъпи поред на Аякс, Франкфурт и Хамбургер. Причините за пораженията се коренят най-вече в някои доста фрапантни грешки на защитата.

В Манчестър Юнайтед също не заложиха на безпредметно харчене и за второ поредно лято Сър Алекс остава пасивен. Към тима от “Олд Трафорд” се присъединиха отдавна платените Крис Смоулинг и Хавиер Ернандес. Юнайтед проведе своята подготовка в Северна Америка, където победи Селтик. Фиалделфия и сборен отбор на МЛС и загуби от Канзас Сити и Гуадалахара. При връщането си в Европа “червените дяволи” си го изкараха на Сборен тим от първенството на Ейре със 7:1.

Петър Чех е с контузия и на вратата на Челси ще застане Иларио. Алекс и Босингва също са с травми. Първият в глезена, а вторият в коляното. Дидие Дрогба още не е в оптимална форма след Световното и ще бъде на пейката.

Контузия в коляното ще спре Рио Фърдинанд за този финал. Близнаците Да Силва са болни, а Майкъл Карик е аут за следващите две седмици с проблеми в глезена. Патрис Евра получи по-дълга почивка след Световното и също няма да го видим.

Доскоро се говореше за прокобата на “Къмюнити шийлд”, според която победителят в този мач не успява да стане шампион след това. Само, че в последните години тази тенденция се обърна тотално. Трудно е да се дава прогноза за отбори, които още не са изиграли официален мач. Затова и най-логично е да се заложи на равен резултат и дузпи, точно както стана преди година със същите съперници.

 
Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

15 май Челси - Портсмут 1:0 (ФА Къп, Финал)
17 юли Кристъл Палас - Челси 0:1 (Приятелски мач)
23 юли Аякс - Челси 3:1 (Приятелски мач)
01 август Айнтрахт Франкфурт - Челси 2:1 (Приятелски мач)
04 август Хамбургер - Челси 2:1 (Приятелски мач)

Манчестър Юнайтед:

22 юли Филаделфия Юниън - Манчестър Юнайтед 0:1 (Приятелски мач)
26 юли Канзас Сити Уизърдс - Манчестър Юнайтед 2:1 (Приятелски мач)
29 юли Звездите на МЛС - Манчестър Юнайтед 2:5 (Приятелски мач)
31 юли Гуадалахара - Манчестър Юнайтед 3:2 (Приятелски мач)
04 август Еъртрисити Лийг - Манчестър Юнайтед 1:7 (Приятелски мач)


Досегашни срещи:

Челси - Манчестър Юнайтед

140 мача
42 победи за Челси
43 равенства
55 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 225:176 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Челси - 2.60
Равен - 3.20
Манчестър Юнайтед - 2.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189